Francija mīkstinās izolācijas noteikumus

Sabiedrība
LETA 16:38, 02.01.2022 0

Francija no pirmdienas mīkstinās Covid-19 dēļ ieviestos izolācijas noteikumus, lai mazinātu to ietekmi uz sabiedrību un ekonomiku, paziņojusi valdība.

 

Pilnībā vakcinētiem pēc pozitīva testa būs izolācijā jāpavada septiņas dienas, neskaties uz koronavīrusa variantu, ar kuri viņi inficējušies, un viņi varēs izbeigt karantīnu pēc piecām dienām, ja uzrādīs negatīvu testu.

Pilnībā vakcinētiem cilvēkiem, kuri kontaktējušies ar inficētu personu, karantīna nebūs jāievēro.

Līdz šim cilvēkiem ar pozitīvu testu bija jāievēro desmit dienu izolācija, bet viņu kontaktpersonām - nedēļu ilga karantīna.

Noteikumu izmaiņas nepieciešamas, ņemot vērā omikrona varianta straujo izplatību Francijā.

Kā pavēstīja Veselības ministrija, sākotnējie dati liecina, ka omikrona inkubācijas periods ir īsāks nekā iepriekšējiem variantiem, kas ļauj samazināt izolācijas laiku.

Tikmēr cilvēkiem, kas nav pilnībā vakcinējušies, pozitīva testa gadījumā izolācijā būs jāpavada desmit dienas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.

Pasaule Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.

Pasaule Francijas lauksaimnieki atsāk protestus

Francijas lauksaimnieki trešdien atsākuši protestus dažas dienas pirms nacionālās lauksaimniecības izstādes, līdz kuras sākumam viņi cer sagaidīt no valdības savu prasību izpildi.