No darba atlaistiem nevakcinētajiem bezdarbnieka pabalstu uzreiz nepiešķirs

Sabiedrība
LETA 10:51, 21.10.2021 3

Saeima šodien noraidīja partijas "Republika" deputātu virzītos likuma grozījumus, kas paredzēja bezdarbnieka pabalstu uzreiz piešķirt nevakcinētajiem, kuri valdības ārkārtējās situācijas rīkojuma regulējuma dēļ zaudēs darbu.

 
Foto: LETA

Kā aģentūru LETA informēja partijas pārstāve Inese Ozoliņa, Saeimas deputāti, kuri ir "Republikas" biedri, iesniedza likuma grozījumus, kas būtu paredzējuši, ka personām, kuras nav vakcinētas vai kurām nav sertifikāta un kuras zaudēs darbu Ministru kabineta ārkārtējās situācijas rīkojuma "par piespiedu atstādināšanu" dēļ, tiktu piešķirts bezdarbnieka pabalsts no iesnieguma iesniegšanas dienas.

Kā norāda "Republikas" politiķi, bez šāda regulējuma valdības lēmumu dēļ daļa sabiedrības tikšot apzināti atstāta bez ienākumiem un pakļauta nabadzības riskam, kas Latvijā jau tagad ir augsts.

"Republikas" līdzpriekšsēdētājs, bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens pauž, ka valdības lēmumu atstādināt no darba nevakcinētos darbiniekus varot salīdzināt ar slazdu, jo šiem cilvēkiem nebūs iespējas saņemt likumā paredzēto atlaišanas kompensāciju no darbadevēja, savukārt no valsts bezdarbnieku pabalsts pienāksies tikai pēc trim mēnešiem.

"Turklāt tas viss būs rudens un ziemas mēnešos, kad cilvēkiem ir jāmaksā par apkuri un būtiski kāpušas cenas energoresursiem. Šāda situācija skars pietiekami lielu sabiedrības daļu, un tam būs nopietnas sociālās sekas," iepriekš norādīja Ģirģens. Viņa ieskatā valdības pieņemtais regulējums šajā lietā esot vēl viens nepārdomāts lēmums.

Priekšlikumu iesniedza "Republikas" biedri, Saeimas deputāti Kaspars Ģirģens, Ēriks Pucens, Vjačeslavs Dombrovskis un Evija Papule, kā arī partijas "Par cilvēcīgu Latviju" biedre, Saeimas deputāte Ramona Petraviča.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (3)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Lasiet arī

Ekonomika Gada beigās nedaudz palielinājies bezdarba līmenis

2023. gada decembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,6 %, un kopš novembra tas ir palielinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins.

Ekonomika Latvijā novembrī bijis augstāks bezdarba līmenis nekā ES vidēji

Latvijā novembrī bezdarba līmenis bija 6,6%, un tas bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Ekonomika Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā pagājušā gada beigās bija 5,7%

Latvijā decembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā novembra beigās, bet par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā 2022.gada beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Ekonomika Banku analītiķi par to, kāds bezdarba līmenis Latviju sagaida nākamā gada beigās

Latvijā bezdarbs nākamā gada beigās varētu būt ap 6-6,7% līmenī, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.