VISC rīkos informatīvu semināru "Ceļā ar pašpārvaldi"

Sabiedrība
LETA 02:02, 28.09.2021 0

Rīga, 28.sept., LETA. Šodien Valsts izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar biedrību "Pašpārvalžu atbalstam" sāk informatīvo semināru "Ceļā ar pašpārvaldi", aģentūru LETA informēja VISC.



Rīga, 28.sept., LETA. Šodien Valsts izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar biedrību "Pašpārvalžu atbalstam" sāk informatīvo semināru "Ceļā ar pašpārvaldi", aģentūru LETA informēja VISC.

Seminārs norisināsies līdz 6.oktobrim, lai palīdzētu skolēnu pašpārvaldēm atsākt savu darbību, sniegt informāciju par pieejamiem resursiem, atbalsta pasākumiem un dot iespēju iedvesmoties vienam no otra.

Kā skaidroja VISC, pašpārvaldes un citu skolēnu regulāra iesaiste ir ļoti svarīga un noderīga arī pandēmijas laikā - tas ir veids, kā efektīvāk izzināt skolēnu vajadzības un izaicinājumus attālināto mācību laikā, piemēram, saistībā ar tehnoloģijām, mobingu, mentālo veselību. Sadarbība ar pašpārvaldi var palīdzēt arī plānot, kā veidot skolu par drošu vidi, kā informēt skolēnus par dažādiem noteikumiem, kā informēt vadību un sniegt atgriezenisko saiti.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) uzsvēra, ka pašpārvalde ir vieta, kur jauniešiem mācīties citādi - sadarbojoties, iepazīstot pašiem sevi un citus, plānojot laiku, mācoties organizēt pasākumus, ieklausoties un izzinot dažādu jauniešu viedokli, mācoties argumentēt. "Tā ir iespēja iegūt jaunas zināšanas un prasmes arī jebkuram citam iesaistītajam - kā veidot mūsu sabiedrību iesaistošāku, kā uzklausīt un iesaistīt dažādas sabiedrības grupas, kā veidot uz uzticību balstītas attiecības skolā," sacīja ministre.

Tiešsaistes seminārā koncentrētā divarpus stundu formātā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar pieejamiem metodiskajiem materiāliem, ko pašpārvaldes var izmantot sava darba plānošanai un komandas darba stiprināšanai, uzzināt vairāk par pašpārvaldes darba sākšanu, tās mērķi un darbības jomām, būs iespēja iepazīt ar citām pašpārvaldēm reģiona skolās un dzirdēt jauniešu iniciatīvu pieredzes stāstus, kā arī uzzināt par plānotajām mācībām, projektiem un citiem atbalsta pasākumiem pašpārvaldēm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.