Septembra vidus Latvijā bijis 0,7 grādus vēsāks par normu

Sabiedrība
LETA 18:43, 21.09.2021 0

Vidējā gaisa temperatūra septembra otrajā dekādē Latvijā bija +11 grādi jeb 0,7 grādi zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

 
Foto: LETA

Zemākā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija -0,9 grādi 16.septembra rītā Zosēnos, savukārt augstākais termometru rādījums bija +26,2 grādi mēneša 11.datumā Daugavpilī.

Nokrišņu daudzums valstī vidēji bija 12 milimetri jeb 61% no normas. Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija no 76% Rīgā līdz 84% Rucavā, savukārt stiprākās vēja brāzmas - 16,3 metri sekundē - novērotas 13. septembrī Rēzeknē.

Mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra bija +13,1 grāds jeb divas grāda desmitdaļas zem ilggadējā vidējā rādītāja. Nokrišņu daudzums septembra sākumā caurmērā bija astoņi milimetri jeb trešdaļa no normas.

Jau ziņots, ka augusts Latvijā bija vēsākais kopš 2012.gada un nokrišņiem bagātākais kopš 2014.gada, bet, pateicoties rekordkarstajam jūnijam un jūlijam, šī gada kalendārā vasara kļuva par siltāko novērojumu vēsturē.

Meteoroloģiskā vasara - laika posms ar vidējo gaisa temperatūru stabili virs +15 grādiem - šogad Latvijā iestājās 2.jūnijā. Valstī vidēji tā ilga 81 dienu un noslēdzās 21.augustā.

Lai gan meteoroloģiskais rudens valda jau mēnesi, astronomiskais rudens sāksies līdz ar ekvinokciju 22.septembrī plkst.22.21.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamnedēļ turpināsies silts rudens

Nākamnedēļ Latvijā gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies virs nulles, otrdien sasniedzot pat +14 grādus, vēsta "Global Forecast System" prognoze.

Sabiedrība Svētdien Latvijā nav gaidāmi ievērojami nokrišņi

Svētdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, vietām uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Oktobris sāksies ar saulainu laiku un +20 grādiem

Ceturtdien, 1.oktobrī, Latvijā gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Nākamajās divās nedēļās gaisa temperatūra Latvijā saglabāsies virs normas

No pirmdienas gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies, taču nākamajās divās nedēļās tā saglabāsies virs normas, liecina "Global Forecast System" prognozes.