16 gadīgs pusaudzis vecāku auto 192km/h Rīgā bēg no policijas (+VIDEO)

Sabiedrība
LETA 20:04, 19.07.2021 0

Aizvadītajā naktī kāds 16 gadus vecs jaunietis ar savu vecāku automašīnu, bēgot no Valsts policijas (VP), traucies pa Rīgas ielām ar ātrumu 192 kilometri/stundā (km/h), bet pēc apstāšanās spēkrats aizdedzies, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāve Krista Andersone.

 
Foto: pixabay

Viņa informēja, ka plkst.2.25 VP Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona likumsargi, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, 11.novembra krastmalā Rīgā fiksēja kādu autovadītāju, kurš apdzīvotā vietā krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu - brauca ar 145 km/h.

Steidzīgais autovadītājs, ieraugot policijas automašīnu, negrasījās savu spēkratu apturēt, bet palielināja braukšanas ātrumu un no 11.novembra krastmalas devās pāri Akmens tiltam, spēkratam "Mercedes Benz" sasniedzot ātrumu 192 km/h. Konkrētajā vietā atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Tātad atļauto braukšanas ātrumu vadītājs pārsniedza aptuveni par 142 km/h.

Vien trīs minūtes vēlāk, plkst.2.28, kad autovadītājs jau bija pārkāpis vairākus būtiskus ceļu satiksmes noteikumus, viņš pēkšņi nolēma automašīnu apturēt kādā Āgenskalna mikrorajona šķērsielā. Ceļu policijas bataljona likumsargi sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem turpat netālu no automašīnas apturēja arī vadītāju, kurš bija vēlējies pamest notikuma vietu. Tika noskaidrots, ka automašīnu vadīja vien 16 gadus jauns puisis, kurš, vecākiem nezinot, bija paņēmis viņu transportlīdzekli. Tāpat automašīnā atradās vēl četri pasažieri. Automašīnas vadītājs nebija lietojis grādīgos dzērienus.

Neilgi pēc tam, kad vadītājs savu vecāku spēkratu bija atstājis pamestu, sāka dūmot automašīnas motortelpa, kas jau pēc brīža sāka degt ar atklātu liesmu. Notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, lai likvidētu degšanu.

Jaunietim par pārkāpumiem sākti trīs administratīvo pārkāpuma procesi - par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, braukšanu bez autovadītāja tiesībām un braukšanu pie luksofora sarkanās gaismas signāla. Jaunietim kopā ar vecākiem būs jāierodas uz lietas izskatīšanu par pieņemto lēmumu.

VP uzsver, ka šāda rīcība ir klaja bezatbildība gan pret savu, gan līdzcilvēku drošību. VP aicina autovadītājus izturēties atbildīgi - nebraukt pārgalvīgi un bezatbildīgi, tādējādi paglābjot gan sevi, gan pārējos no, iespējams, nepatīkamām sekām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.