Liepājas masu vakcinācijas centrā pret Covid-19 vakcinēs Liepājas izglītības iestāžu darbiniekus

Sabiedrība
LETA 01:50, 16.04.2021 0

Rīga, 16.apr., LETA. Šodien Liepājas masu vakcinācijas centrā pret Covid-19 tiks vakcinēti Liepājas izglītības iestāžu, tostarp pirmsskolas, vispārizglītojošās, profesionālās un cita veida izglītības iestāžu darb



Rīga, 16.apr., LETA. Šodien Liepājas masu vakcinācijas centrā pret Covid-19 tiks vakcinēti Liepājas izglītības iestāžu, tostarp pirmsskolas, vispārizglītojošās, profesionālās un cita veida izglītības iestāžu darbinieki, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības pārstāve Zita Lazdāne.

Viņa norādīja, ka šāds risinājums pedagogu vakcinācijai rasts sadarbībā ar Veselības ministriju, Vakcinācijas projekta biroju un mediķiem, kas veic vakcināciju centrā.

Plānots, ka dienas laikā tiks savakcinēti visi Liepājā esošie pedagogi, kuri strādā klātienē ar skolēniem un kuri vēlas saņemt vakcīnu. Visus pedagogus vakcinēs ar "Pfizer"/"BioNTech" ražoto vakcīnu.

"Pašlaik tiek veidoti izglītības iestāžu kolektīvu saraksti, ko nodos ārstniecības personālam, un rītdienas laikā tie darbinieki, kuri izteikuši gatavību un vēlmi vakcinēties, saņems uzaicinājumu ar konkrētu laiku piektdien ierasties masu vakcinācijas centrā Liepājas Olimpiskajā centrā," stāstīja Lazdāne.

Neskaidrību gadījumā darbiniekiem jāsazinās ar savas iestādes vadību, piebilda pašvaldības pārstāve.

Kā ziņots, pirmdien stājas spēkā veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) rīkojums, kas paredz pret Covid-19 sākt vakcinēt pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.-6.klašu pedagogus un darbiniekus, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī citus pedagogus, kuri atsāk darbu klātienē. Pārējo pedagogu un izglītības iestāžu darbinieku vakcinācija pret Covid-19 varētu sākties no 3.maija.

Līdz ar to no pirmdienas vakcīna pret Covid-19 pienākas 52 392 pedagogiem, savukārt no 3.maija varētu sākt potēt atlikušos 23 924 pedagogus, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atsevišķos valsts ceļu posmos no trešdienas palielinās maksimālo atļauto ātrumu

Latvijā atsevišķos valsts ceļu posmos no šī gada 1.maija palielinās maksimālo atļauto ātrumu, LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.