TM neatbalsta administratīvu atbildību par jebkuru aicinājumu nepildīt likumu

Sabiedrība
LETA 14:48, 19.01.2021 0

Patlaban nav nepieciešams paredzēt administratīvo atbildību par jebkuru publiski izteiktu aicinājumu nepildīt likumu vai citu tiesību aktu prasības, šādu viedokli Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijā pauda Tieslietu ministrijas (TM) Administratīvās atbildības politikas nodaļas vadītāja Jolanta Laura.

 
Foto: Facebook

Viņa norādīja, ka likumā ir jāparedz administratīvais sods tikai par tādiem publiskiem aicinājumiem, kuriem piemīt salīdzinoši augstāka sabiedriskā bīstamība, piemēram ārkārtas stāvokļa laikā.

Laura norādīja, ka ir svarīgi novērtēt, vai iespējamais pārkāpums var aizskart sabiedriskās intereses tādā mērā, ka nepieciešams paredzēt administratīvo atbildību par to.

Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas vadītājs Andrejs Judins (JV) piekrita, ka nevar noteikt sodu, piemēram par aicinājumu barot klaiņojušos suņus, jo tas nav būtisks pārkāpums, bet situācijā, kad cilvēks publiski aicina pārkāpt ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus, varētu sodīt ar naudas sodu, jo tas apdraud sabiedrības veselību.

Viņš norādīja, ka līdz šim Latvijā darbojas normas, kuras paredz, ka cilvēku par publiskiem aicinājumiem pārkāpt likumu var sodīt arī tad, ja viņā neviens nav ieklausījies.

Arī Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko uzsvēra, ka ir grūti definēt publisko aicinājumu, no cilvēka viedokļa izteikšanas. Judins šim apgalvojumam nepiekrita, sakot, ka kritēriji, pēc kuriem atdalīt aicinājumu un sava viedokļa izteikšanu, ir skaidri.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.