Nosaukts pirmais atvieglojums, ko varētu noteikt pret Covid-19 vakcinētajiem

Sabiedrība
LETA 09:03, 15.01.2021 0

Pirmais atvieglojums, kuru varētu noteikt pret Covid-19 vakcinētām personām - šie cilvēki varētu neiet pašizolācijā kā inficēto kontaktpersonas, šorīt LTV "Rīta panorāmā" informēja Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska.

 
Foto: LETA

Speciāliste lēsa, ka šāds nosacījums varētu tikt ieviests tuvākā mēneša laikā, bet vēlāk tiktu vērtēts, kādus vēl atvieglojumus varētu noteikt vakcinētām personām. Pašlaik pret Covid-19 tiek vakcinēti mediķi un ārstniecības personāls.

Zavadska pieļāva, ka pavasarī vakcinācijai vēl nebūs ļoti plašas pozitīvas ietekmes uz Covid-19 izplatīšanās ierobežošanu, bet vasarā tāda varētu būt. Ja iedzīvotāji palīdzēs ierobežot vīrusa izplatīšanos ar drošības prasību ievērošanu, tad ieguvumi varētu nākt agrāk.

Eksperte uzsvēra, ka vakcinācija ir efektīvākais rīks, lai novērstu infekciju izplatīšanos.

Viņa norādīja, ka nav jāšaubās par Covid-19 vakcīnu drošību, jo šajā jautājumā visa pasaule vēro katru sīkumu un to izstrādē nav pieļautas ne mazākās atkāpes no drošības un kvalitātes prasībām. Pārbaudes tiešām ir bijušas ātras, taču tāpēc, ka situācija ir pilnīgi unikāla, savukārt klīnisko pētījumu apjoms ir bijis atbilstošs nepieciešamajam, attiecīgi nav pamata bažīties par kvalitāti.

Runājot par vakcīnu blaknēm, Zavadska uzsvēra, ka tādas ir visiem medikamentiem, tostarp šīm vakcīnām, tomēr viņa atkārtoti uzsvēra, ka blaknes nav ļoti lielas, bet sociālajos tīklos cirkulējošajām bažām par vakcīnu ietekmi ir cilvēku ģenētisko kodu un reproduktīvo veselību gan nav pilnīgi nekāda pamata.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.