Ja IZM neatrisinās pirmsskolas pedagogu nevienlīdzības problēmas līdz maijam, LIZDA lems par protesta akcijām

Sabiedrība
LETA 00:39, 14.01.2021 0

Rīga, 13.janv., LETA. Ja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) neatrisinās pirmsskolas pedagogu nevienlīdzības problēmas līdz maijam, Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) lems par protesta ak...


Rīga, 13.janv., LETA. Ja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) neatrisinās pirmsskolas pedagogu nevienlīdzības problēmas līdz maijam, Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) lems par protesta akcijām. Kā aģentūru LETA informēja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga, šodien LIZDA padome, skatot jautājumu par pirmsskolas pedagogu darba slodzes un atalgojuma nevienlīdzību, vienojusies, ka gadījumā, ja līdz maijam netiks rasts risinājums šim jautājumam, tad lems par turpmāko rīcību. Kā vēstīts, aprīlī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sola prezentēt jaunu pedagogu darba samaksas modeli, kurā būtu sabalansētas slodzes starp pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem un skolu pedagogiem. LIZDA pērn Saeimai prasīja nodrošināt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu daļēju darba samaksas finansēšanu no valsts budžeta bērnu no 1,5 gadu vecuma nodarbinātajiem pedagogiem, kas ir 21,5 miljoni eiro no kopējiem 86 miljoniem eiro, ko finansē pašvaldības. Taču deputāti šo prasību noraidīja. LIZDA, prasot izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) demisiju, pārmeta to, ka viņa ignorē pirmsskolas izglītības pedagogus, kuriem netiek nodrošināti atbalsta mehānismi, tā vietā ir panākta politiska vienošanās par to, ka prioritāte ir privāto izglītības iestāžu atbalsts, digitalizācija, tehnoloģiju iegāde, kur gan daļa izdevumu ir pamatoti, pauda Vanaga. Vienlaikus viņa akcentēja, ka pirmsskolas izglītības pedagogi iznes lielu daļu darba uz saviem pleciem bez jebkāda atbalsta. "Šāda attieksme ir tuvredzīga," sacīja Vanaga.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Sabiedrība Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Kā liecina Valsts drošības dienesta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas.

Lasiet arī

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.