Jau šīs nedēļas nogalē gaidāma meteoroloģiskās ziemas iestāšanās. Kur?

Sabiedrība
LETA 15:11, 27.11.2020 0

Šīs nedēļas nogalē vai nākamnedēļ Latgalē, Sēlijā un daļā Vidzemes iestāsies meteoroloģiskā ziema - diennakts vidējā gaisa temperatūra stabili noslīdēs zem nulles, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

 
Foto: LETA

Atbilstoši tai Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumu pusē veidosies noturīga sniega sega, decembra sākumā sniega dziļums vietām var pārsniegt desmit centimetrus.

Novembra pēdējās dienās debesis pārsvarā klās mākoņi, daudzviet valstī nedaudz līs un snigs, pirmdien Latgalē prognozēta līdz septiņiem centimetriem bieza sniega kārta. Gaisa temperatūra pārsvarā būs tuvu nullei, bet 1.decembrī Kurzemē termometra stabiņš var pakāpties līdz +7 grādiem.

Nākamās nedēļas otrajā pusē visā valstī gaisa temperatūra var noslīdēt zem nulles, bet nav gaidāms par desmit grādiem lielāks sals.

Jau ziņots, ka 2019.-2020.gada kalendārajā ziemā, kas kļuva par siltāko valsts vēsturē, daudzviet Latvijā tā arī neiestājās meteoroloģiskā ziema. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra bija -10,8 grādi 2.decembrī Zosēnos, savukārt biezākā sniega sega bija 20 centimetri 29.februārī Alūksnē.

Pagājušajā ziemā septiņās novērojumu stacijās - Ainažos, Jelgavā, Kolkā, Liepājā, Pāvilostā, Rucavā un Ventspilī - nebija nevienas dienas ar vidējo sniega segu kaut viena centimetra biezumā. Iepriekš nevienā novērojumu stacijā Latvijā šāda ziema nebija piedzīvota.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).