Tukuma novadā mēģina piekukuļot policistu, solot 140 eiro

Sabiedrība
VS.LV 14:50, 28.09.2020 0

Ceturtdien, 24. septembrī, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Tukuma iecirkņa amatpersonai kāds vīrietis piedāvāja samaksāt 140 eiro, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, informēja lat.bb.lv likumsargi.

 
Foto: LETA

24. septembrī Tukuma novada Džūkstes pagastā uz autoceļa A9 ceļa posmā Rīga – Liepāja 49. km VP ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas jaunākais inspektors par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturēja automašīnu „Toyota Avensis” kuru vadīja 1979. gadā dzimis vīrietis. Viņš brauca ar ātrumu 156 km/h ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību zaudēšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vīrietis piedāvāja policistiem samaksāt 140 eiro kukuli.

Par minēto faktu pret autovadītāju tika uzsākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām, kā arī noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, piemērojot naudas sodu, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegumu uz 6 mēnešiem.

Likumsargi atgādina, ka atbilstoši Krimināllikuma 323. panta pirmajai daļai, par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Lasiet arī

Sabiedrība Valsts policijas priekšniekam piešķirs ģenerāļa pakāpi

Valdība drīzumā plāno lemt par ģenerāļa pakāpes piešķiršanu Valsts policijas (VP) priekšniekam Armandam Rukam, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais rīkojuma projekts.

Kriminālziņas Policija aiztur vairākus skinhedus - neonacistus (FOTO)

Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) šodien aizturējusi vairākus skinhedus, kuri tiek turēti aizdomās par nacistiskās Vācijas genocīda, noziegumu pret cilvēci un mieru vai kara noziegumu publisku slavināšanu, kā arī par darbību veikšanu, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Kriminālziņas Valsts policija noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju

Rīga, 20.apr., LETA. Atļautā braukšanas ātruma kontroles maratona laikā Valsts policija piektdien ir noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Par Imantā izdarītu slepkavību aizturēta četru vīriešu grupa

Par marta beigās Imantā izdarītu vīrieša slepkavību aizturēta četru vīriešu grupa, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.