Rosina apsūdzēt trīs personas par mēģinājumu izkrāpt 28 000 eiro no ES fonda

Sabiedrība
LETA 13:39, 01.08.2020 0

Valsts policija (VP) rosinājusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret trīs personām par mēģinājumu izkrāpt aptuveni 28 000 eiro no Eiropas Savienības fonda, aģentūru LETA informēja VP.

 

2019.gada sākumā likumsargi, veicot izmeklēšanu, konstatēja, ka noziedzīgas grupas dalībnieki, mantkārīgu nodomu vadīti, izveidojuši shēmu, lai izkrāptu Eiropas Savienības fonda budžeta naudas līdzekļus, aptuveni 28 000 eiro, no Lauku atbalsta dienesta.

Lai realizētu noziedzīgos nodomus, aizdomās turētās personas noslēdza fiktīvus darījumus, izmantojot vairākus uzņēmumus un veica krāpšanu, iegādājoties tehniku. Pirms iepirkuma procedūras tehnika atradās aizdomās turētās personas vadītā uzņēmuma īpašumā.

Krāpniekiem neizdevās realizēt savu nodomu, jo tika konstatēts, ka minētā tehnika jau ir uzrādīta citā Eiropas Savienības projekta līdzekļu piesaistei.

Kriminālvajāšanas sākšanai lieta nodota pret trim personām, kuras dzimušas 1977., 1981. un 1983.gadā.

Visām aizdomās turētajām personām ir piemēroti divi drošības līdzekļi - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts. Personas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Pasaule profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Sports Usiks smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā uzvar Fjūriju (VIDEO)

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Rijādā smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja britu Taisonu Fjūriju, kļūstot par neapstrīdamo čempionu.
Smagā svara kategorijā šī bija pirmā titulu apvienošanas cīņa šajā gadsimtā.

Veselība Kardioloģe: 10 000 soļu dienā palīdz normalizēt asinsspiedienu (+VIDEO)

Pirmo reizi satiekoties ar ģimenes ārstu, ir jālūdz izmērīt spiedienu.