Burovs pavēstījis, tikai kādā gadījumā varēs likvidēt bērnudārzu rindas Rīgā

Sabiedrība
LETA 09:03, 01.08.2020 0

Rīgā rindas uz vietu bērnudārzos nevarēs likvidēt, ja šo problēmu neatrisinās Pierīgā, intervijā aģentūrai LETA teica "Gods kalpot Rīgai" (GKR) vēlēšanu saraksta līderis Oļegs Burovs.

 
Foto: LETA

Rīga esot ieinteresēta, lai ap to parādās lieli, stipri bērnudārzi, lai Pierīgas iedzīvotājiem ir iespēja vest bērnus uz savu pašvaldību dārziņiem. Burovs par šo problēmu esot runājis ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem un ministrijā teikts, ka tiek plānots bērnudārzu izveidi Pierīgā atbalstīt.

Ja bērnudārzu vietu problēmas netiks atrisinātas Pierīgā, tad cilvēki, izmantojot radošu pieeju, deklarēsies Rīgā un vedīs savus bērnus uz bērnudārziem un skolām galvaspilsētā, piebilda Rīgas mēra amata pretendents.

Viņš atzina, ka solījums, likvidēt rindas uz vietām bērnudārzos nav ticis izpildīts iepriekšējos sasaukumos.

Viņam esot žēl, ka netika īstenots bērnudārza būvniecības projekts Tallinas ielā, kur bija paredzētas vairāk nekā 300 vietas. Tas būtu viens no lielākajiem bērnudārziem Rīgā, teica Burovs. Turklāt, tam bija gatavs projekts un paredzēts finansējums.

Taču, kā apgalvoja Burovs, projektu sāka kritizēt opozīcija, bet pēc tam arī koalīcijas partneri, nemaz necenšoties iedziļlināties. Rezultātā domes vadība izvērtēja situāciju, konstatēja, ka pilsētas centrā dzīvo vairāk latviešu, kas nav konkrētās partijas elektorāts, un projektu nerealizēja, pauda Burovs.

Politiķis norādīja, ka, izvērtējot reālo situāciju, piešķirtos pašvaldības budžeta līdzekļus, šogad 1.septembrī tiks atvērtas 558 jaunas vietas bērnudārzos. Uz 2021.gada septembri ir iespējams atvērt vēl 500 vietas. Līdz ar to ir iespējams šobrīd esošo 2000 bērnu lielo rindu samazināt.

Lai radītu vietas bērnudārzos, nepieciešams turpināt būvniecību, piemēram, Grostonas ielas bērnudārza piebūvi. Kā arī nepieciešams optimizēt skolu tīklu. Ir vairākas skolas, kurās ir maz bērnu un tās var pielāgot bērnudārziem, teica Burovs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Sabiedrība Kā atgūties no azartspēļu atkarības: Liepājas pieredze (+VIDEO)

Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti.

Sabiedrība Pašpatēriņa zvejā būs jāievēro makšķerniekiem noteiktie lomu ierobežojumi

Pašpatēriņa zvejā būs jāievēro makšķerniekiem noteiktie lomu ierobežojumi, paredz grozījumu projekts noteikumos par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos, kas Tiesību aktu portālā (TAP) nodoti sabiedriskajai apspriešanai.

Lasiet arī

Pasaule Lietuvā notiek referendums par dubultpilsonību

Lietuvā svētdien notiek referendums par dubultpilsonības atļaušanu. Referendums norisinās vienlaikus ar valsts prezidenta vēlēšanām.

Sabiedrība Pierīga kļuva par Zemessardzes mācību vietu (+VIDEO)

Jaunieši var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram - ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas.

Sports Latvijas izlase vārtsargu pret Franciju paziņos pēdējā brīdī

Latvijas hokeja izlases vārtsargs, kurš pasaules čempionātā spēlēs pret Franciju, tiks paziņots īsi pirms spēles, svētdien pēc rīta treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienības treneris Lauris Dārziņš.

Pasaule Varšavā izcēlies ugunsgrēks iepirkšanās centrā

Varšavā svētdien izcēlies ugunsgrēks lielā iepirkšanās centrā, un liesmas pārņēmušas 80% tā platības, paziņoja ugunsdzēsēji.