Rīgas lidosta esot gatava veidot ieceļotāju elektronisko reģistrācijas sistēmu

Sabiedrība
LETA 15:34, 16.07.2020 0

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" konceptuāli būtu gatava izstrādāt ieceļotāju elektronisko reģistrēšanas sistēmu, bet vēl nav saņēmusi šādu uzdevumu, pastāstīja lidostas pārstāve Laura Kulakova.

 
Foto: LETA

Viņa skaidroja, ka lidosta vēl nav saņēmusi valdības protokollēmumu, vai tai ir dots uzdevums izstrādāt šādu sistēmu, bet konceptuāli ir bijusi runa, ka šo uzdevumu varētu veikt lidosta "Rīga".

Kulakova pastāstīja, ka lidosta ir Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūras (EASA) Covid-19 ierobežošanas hartas biedrs, tāpēc tai notiek nepārtraukta informācijas apmaiņa ar citiem EASA biedriem par to, kur un kādi risinājumi tiek ieviesti. Konceptuāli lidosta "Rīga" ir pētījusi šādu risinājumu, tāpēc tālāk tas būtu tehnisks darbs.

Primāri šī sistēma būtu izmantojama ielidojošo ieceļotāju reģistrācijai, bet vēlāk to varētu pielāgot citiem transporta viediem. Viņa apstiprināja, ka lidosta saņems šādu uzdevumu no valdības, tad arī sistēmu izstrādās.

Jautāta, cik ilgā laikā lidosta varētu izstrādāt sistēmu pēc valdības lēmuma saņemšanas, Kulakova norādīja, ka pagaidām nav iespējams komentēt, cik ilgu laiku tas prasīs, un tas ir atkarīgs no valdības protokollēmumā noteiktā.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības ierobežošanai no ceturtdienas, 16.jūlija, Latvijā tiks reģistrēts ikviens ieceļotājs, kurš ieradīsies valstī, izmantojot starptautisko pārvadātāju pakalpojumus, trešdien valdības ārkārtas sēdē lēma valdība.

Sākotnēji dati tiks iegūti papīra formātā, bet dažu nedēļu laikā tiks izstrādāts risinājums, lai ieceļotāji varētu reģistrēties elektroniski. Prasība reģistrēties attieksies arī uz tiem, kas Latvijā ierodas ar privātajām lidmašīnām un jahtām.

Pēc satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) sacītā, ieceļotāju elektronisko reģistrēšanas sistēmu izstrādās lidosta "Rīga" - sākotnēji savām vajadzībām, bet vēlāk to varēs pielāgot citās jomās. Vienlaikus Linkaits norādīja uz nepieciešamību nodrošināt lidostā robežsardzes resursus, jo patlaban lidostā fiziski neesot robežsargu, kuriem iesniegt no ieceļotājiem ievāktās anketas. Linkaits piebilda, ka patlaban lidostā dienā tiek ievāktas 2000 ieceļotāju anketas, bet nākotne to skaits varētu sasniegt 5000.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.