Levits LNB simboliski atzīmēs savu pirmo prezidentūras gadu

Sabiedrība
LETA 04:00, 08.07.2020 0

Rīga, 8.jūl., LETA. Simboliski atzīmējot savu pirmo prezidentūras gadu, Valsts prezidents Egils Levits Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) runās par bibliotēkas digitālajiem resursiem un digitālās jomas perspektīvu. N...


Rīga, 8.jūl., LETA. Simboliski atzīmējot savu pirmo prezidentūras gadu, Valsts prezidents Egils Levits Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) runās par bibliotēkas digitālajiem resursiem un digitālās jomas perspektīvu. Nākamajā prezidentūras gadā Levits sola turpināt pievērst uzmanību administratīvi teritoriālajai reformai, Latvijas informatīvajai telpai, tehnoloģijām un ekonomikas un vides attīstībai. Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka, stājoties amatā, savos prezidentūras gados Levits solīja domāt par trīs virzieniem - solidaritāti, piederību un modernu, ilgtspējīgu valsti. Valsts prezidents iepriekš stāstīja, ka turpinās strādāt pie šīm trim prioritātēm, kā arī centīsies vairāk iesaistīties debatēs un dot savus pamatojumus atsevišķās nozarēs. Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Levits šodien apmeklēs LNB kopā ar dzīvesbiedri Andru Leviti. Plānots, ka prezidents runās arī par digitālajām humanitārajām zinātnēm un mākslīgo intelektu. Vizītes laikā valsts pirmā amatpersona ar kundzi apskatīs arī jaunākās izstādes - Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekta izstādi un ekspozīciju "Tautasdziesmu teicējas. 1991". Pēc tikšanās plānots preses brīdis ar Levita un LNB direktora Andra Vilka dalību par digitālās jomas nākotni LNB un LNB starptautiskajiem plāniem ceļā uz pirmās drukātās grāmatas latviešu valodā piecsimtgadi, kas tiks atzīmēta 2025.gadā. Paralēli plkst.10.45 uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas kāpnēm "improvizētu brīfingu" rīkošot Levitam veltītās grāmatas "Viltvārdis" autori Lato Lapsa un Kristīne Bormane. Grāmatas autori pauž šaubas par Levita izglītības un pilsonības dokumentiem un pārmet uzdošanos "par vismaz daļēji citu cilvēku".
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Pasaule profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Sports Usiks smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā uzvar Fjūriju (VIDEO)

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Rijādā smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja britu Taisonu Fjūriju, kļūstot par neapstrīdamo čempionu.
Smagā svara kategorijā šī bija pirmā titulu apvienošanas cīņa šajā gadsimtā.

Veselība Kardioloģe: 10 000 soļu dienā palīdz normalizēt asinsspiedienu (+VIDEO)

Pirmo reizi satiekoties ar ģimenes ārstu, ir jālūdz izmērīt spiedienu.

Sports Rīgas maratonam reģistrējušies vairāk nekā 33 tūkstoši dalībnieku no 104 valstīm

Startam Rīgas maratona dažādās distancēs reģistrējušies 33 003 dalībnieki, kas ir teju lielākā Rīgas maratonā reģistrētā skrējēju kopa pasākuma vēsturē.