"Amserv motors" apgrozījums pērn pieaudzis par 16,8%

Sabiedrība
LETA 04:49, 05.07.2020 0

Rīga, 4.jūl., LETA. Automašīnu "Toyota" un "Lexus" tirgotāja SIA "Amserv motors" apgrozījums pērn bija 44,908 miljoni eiro, kas ir par 16,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa samazinājās par 6% līdz 902 311 eiro, liec...


Rīga, 4.jūl., LETA. Automašīnu "Toyota" un "Lexus" tirgotāja SIA "Amserv motors" apgrozījums pērn bija 44,908 miljoni eiro, kas ir par 16,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa samazinājās par 6% līdz 902 311 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Vadības ziņojumā norādīts, ka pērnais gads uzņēmumam bija izaicinošs un uz sīvu konkurenci balstīts. Tas iesākās ar vairākiem veiksmīgi realizētiem apjomīgiem jauno automobiļu tirdzniecības darījumiem, kas deva "ļoti labu startu pirmajiem diviem kvartāliem". "Amserv motors" pārstāvēto "Toyota" automobiļu tirdzniecībā bija pieaugums par 20%, bet "Lexus" automašīnu tirdzniecība nokritās par 8%. Vadības ziņojumā skaidrots, ka "Toyota" pārdošanas apjoma kāpums saistīts ar ļoti labi izvēlētu jauno modeļu ienākšanu tirgū, kā arī šī brenda pārstāvētā importētāja kompānijas agresīvo un aktīvo pārdošanas stratēģiju. Savukārt pēcpārdošanas nodaļas (servisa pakalpojumu, virsbūves remonta un krāsošanas darbu, rezerves daļu, aksesuāru tirdzniecības pakalpojumu) apgrozījums pieauga par 5,5%, salīdzinot ar 2018.gadu. Pērn uzņēmuma apgrozījums no jaunu un lietotu automašīnu pārdošanas veidoja 36,8 miljonus eiro. Savukārt pēcpārdošanas nodaļas apgrozījums bija 7,8 miljoni eiro. Uzņēmuma vadība uzskata, ka šogad jaunu automobiļu tirgus varētu samazināties līdz 50% pret 2019.gadu, un tas saistīts ar Covid-19 pandēmijas izraisīto krīzi. Arī lietotu automobiļu tirgus šogad būs ar tendenci kristies, taču saistībā ar Covid-19 nav zināms, kādā apjomā. Vadības ziņojumā skaidrots, ka "Amserv motors" rīcībā ir pietiekoši daudz kvalitatīvas, mazlietotas un pievilcīgas automašīnas, lai brīdī, kad tirgū parādīsies pieprasījums, uzņēmums būtu ļoti labā pozīcijā. "Amserv motors" apgrozījums 2018.gadā bija 38,431 miljons eiro un peļņa 959 570 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā un tā pamatkapitāls ir 481 740 eiro. "Amserv motors" pieder Igaunijā reģistrētam AS "Amserv grupi". Uzņēmums ir oficiālais "Toyota" un "Lexus" automašīnu ražotāju pārstāvis Latvijā.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).