Lestenes brāļu kapos atvadīsies no sabiedriskā darbinieka un bijušā politiķa Lāča

Sabiedrība
LETA 01:51, 04.07.2020 0

Rīga, 4.jūl., LETA. Lestenes brāļu kapos šodien plkst.12 notiks atvadīšanās no aprīlī mūžībā aizgājušā sabiedriskā darbinieka un bijušā Saeimas deputāta Visvalda Lāča, aģentūru LETA informēja aizgājēja ģimene. Jau ziņot...


Rīga, 4.jūl., LETA. Lestenes brāļu kapos šodien plkst.12 notiks atvadīšanās no aprīlī mūžībā aizgājušā sabiedriskā darbinieka un bijušā Saeimas deputāta Visvalda Lāča, aģentūru LETA informēja aizgājēja ģimene. Jau ziņots, ka Lācis devās mūžībā 18.aprīlī 96 gadu vecumā. Lācis dzimis 1924.gada martā Valmierā. Pamatizglītību ieguvis Rīgas klasiskajā ģimnāzijā, bet 1949.gadā sācis mācības Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā, bet to nav pabeidzis, bet studijas gaitas atsācis 1957.gadā Latvijas Universitātē, lai studētu angļu filoloģiju. 1965.gadā ieguvis Maskavas Valsts pedagoģijas svešvalodu institūta, bakalaura grādu humanitārajās zinātnēs. Lācis 1943.gadā pēc ģimnāzijas absolvēšanas ticis iesaukts Latviešu leģionā, vēlāk kļuvis par leģiona virsnieka vietnieku. Lācis divas reizes ticis viegli ievainots kaujās Kurzemes cietoksnī. Portāls "Delfi" vēsta, ka līdz ar Trešās atmodas sākšanos Lācis dedzīgi iesaistījies tās norisēs, kļūstot atpazīstams savu publisko runu un rakstu dēļ. 1988.gadā ticis ievēlēts Latvijas Tautas frontes valdē, jo bija Latvijas Nacionālās Neatkarības kustības priekšsēdētājs. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas publicējis vairāk nekā 300 rakstu un 10 grāmatu, galvenokārt par Latvijas vēsturi. Bijis 9. un 10. Saeimas deputāts. Kā liecina LETA arhīva informācija, tad Lācis 5.Saeimas vēlēšanās kandidējis no partijas "Mūsu Zeme" saraksta, jo bija tās goda priekšsēdētājs, bet 2006.gadā iestājies Latvijas Zaļajā partijā un 9.Saeimas vēlēšanās kandidēja no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, taču 2010.gadā kļuva par partijas "Visu Latvijai!" biedru un 10.Saeimas vēlēšanās kandidēja no apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" saraksta. Lācis arī tika ievēlēts par Nacionālo Daugavas vanagu Latvijas apvienības priekšsēdētāju, bet par veikumu Latvijas labā 1995.gadā viņam piešķirts ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atsevišķos valsts ceļu posmos no trešdienas palielinās maksimālo atļauto ātrumu

Latvijā atsevišķos valsts ceļu posmos no šī gada 1.maija palielinās maksimālo atļauto ātrumu, LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.