Protestā pret novadu reformu dodas smagās tehnika (+VIDEO)

Sabiedrība
LETA 09:03, 05.03.2020 0

Protesta akcijā pret novadu reformu no Elejas uz Jelgavu devušās vairāk nekā 70 smagās tehnikas vienības, informēja protesta organizators, zemnieks un Latvijas Zaļās partijas ģenerālsekretārs Pēteris Dimants.

 
Foto: LTV

Protesta akcijas dalībniekus uzrauga vairākas Ceļu policijas ekipāžas, kā arī Pašvaldības policijas darbinieki. Protesta dalībnieki ir uzsākuši lēni kustēties pa šoseju Jelgavas virzienā, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, notiekošo komentēja Dimants.

Viņš uzsvēra, ka protesta dalībniekiem šorīt ir cerība, apņēmība un cīņas spars, lai panāktu, ka Saeima aptur, viņuprāt, neloģisku lēmumu pieņemšanu, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu.

"Šis rīts ir kā svaigas elpas vilciens tam murgam, kādā novadu cilvēki ir dzīvojuši pēdējos mēnešus, kad viņu paustais viedoklis lēmējvaru nav interesējis un Saeimas deputāti ir to klaji ignorējuši," pauda Dimants.

Viņš arī norādīja, ka patlaban uz Rīgu ir devušies vairāki autobusi ar novadu iedzīvotājiem no visas Latvijas, lai pie Saeimas varētu paust savu nostāju pret valstī īstenoto politiku, kas iztukšos Latvijas lauku novadus.

Aģentūra LETA novēroja, ka Lietuvas šosejā pie Jelgavas robežas dežūrē Valsts policijas ekipāža. Lai arī sākotnēji bija plānots, ka tehnika Jelgavā būs jau plkst.8.30, vēl īsi pirms plkst.9 tā rotācijas apli Miera ielā nebija sasniegusi.

Kā ziņots, Saeima šodien otrajā lasījumā sāks skatīt likumprojektu par administratīvi teritoriālo reformu, un tiek prognozēts, ka tas varētu būt ļoti laikietilpīgs process, jo likumprojektam iesniegti vairāk nekā 300 priekšlikumi. Vienlaikus pie parlamenta, kā arī citviet Latvijā pulcēsies administratīvi teritoriālās reformas pretinieki, noskaidroja aģentūra LETA.

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija iepriekš atbalstīja lielāko daļu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvājuma par jauno novadu teritorijām Pierīgas, Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģionos.

Pašvaldību reforma paredzēta, lai līdz 2021.gadam izveidotu ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un sniedz iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām, teikts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta anotācijā.

Līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā plānots izveidot 40 pašvaldības.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Kultūra Vāc parakstus par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam

Sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.