Labdarības vakariņās vāks līdzekļus Dzemdību nama pilnveidei

Sabiedrība
LETA 00:39, 19.01.2020 0

Rīga, 18.janv., LETA. Dzemdību nama fonds 20.janvārī Rīgā, Mūzikas namā "Daile", rīkos labdarības vakariņas, kurās tiks vākti līdzekļi Dzemdību nama uzlabojumiem, tostarp papildus "ķengurkrēslu" iegādei Jaundzimušo Inten...

 
Rīga, 18.janv., LETA. Dzemdību nama fonds 20.janvārī Rīgā, Mūzikas namā "Daile", rīkos labdarības vakariņas, kurās tiks vākti līdzekļi Dzemdību nama uzlabojumiem, tostarp papildus "ķengurkrēslu" iegādei Jaundzimušo Intensīvās terapijas nodaļai, aģentūrai LETA pavēstīja Dzemdību nama fonda valdes priekšsēdētāja Elizabete Pumpure. Līdzekļi tiek vākti arī jaunākās paaudzes transkutāno asinsgāzu analizatoru iegādei. Dzemdību nama fonda dibinātājs un Intensīvās terapijas nodaļas vadītājs Juris Šleiers stāstīja, ka iekārtas ļautu monitorēt zīdainim ļoti svarīgos veselības rādītājus bez nepieciešamības veikt dūrienu. Tāpat fonda mērķis ir veicināt iespēju nodrošināt vecmāšu mājas vizītes gadījumos, kad mediķi novēro, vai pati māmiņa jūt nepieciešamību pēc papildus atbalsta pēcdzemdību periodā. Fondā vēlas sniegt dažāda veida atbalstu ģimenēm krīzes situācijās. Pagājušā gada rudenī sadarbībā ar ģimenes psiholoģijas centru "Līna" jau notika lekcijas Rīgas Dzemdību nama personālam par to, kā iejūtīgāk komunicēt ar krīzes situācijās nonākušām ģimenēm. Šogad Māmiņdienā Rīgas Dzemdību namā paredzēts atklāt ģimenes atpūtas un rotaļistabu, kas šobrīd tiek remontēta par fondam ziedotajiem līdzekļiem. Paralēli Dzemdību namā darbojas zīdaiņu autokrēslu nomas parks dvīņu vecākiem. Šī fonda iniciatīva izpelnījusies plašu sabiedrības iesaisti un atzinību, klāstīja Pumpure. Labdarības vakariņās priekšnesumus sniegs aktieri Zane un Vilis Daudziņi, mūziķi un daudzbērnu vecāki Māra Upmane-Holšteine un Goran Gora, kā arī mūziķu apvienības "My Radiant You" solisti Ilze Driksna un Jānis Driksna. Pasākumu vadīs Dzemdību nama fonda dibinātāji - Aurēlija Anužīte-Lauciņa un Ainārs Ozols. Pasākumā notiks arī mākslas darbu labdarības izsole. Šos darbus ziedojuši privāti kolekcionāri, piedāvājot tādu pazīstamu mākslinieku kā Leo Kokles, Fridriha Milta, Birutas Delles un Ditas Lūses gleznas. Speciāli labdarības vakariņām gleznu veidojis un ziedojis arī mākslinieks Artis Bute. Fonda pārstāve norādīja, ka visi izsolē gūtie līdzekļi tiks novirzīti Dzemdību nama fonda izvirzīto mērķu sasniegšanai. Dzemdību nama fonds dibināts pagājušā gada vasarā. Tā mērķis ir veicināt atbalstu ģimenēm pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību periodā ikdienā un dažādās krīzes situācijās, lai vairotu topošo un jauno vecāku zināšanas par jaundzimušo aprūpes jautājumiem, kā arī lai turpinātu attīstīt Rīgas Dzemdību namu kā inovatīvāko un drošāko dzemdību palīdzības iestādi Latvijā. Fonda dibinātāju vidū ir Dzemdību nama ilggadējie ārsti - Jaundzimušo Intensīvās terapijas vadītājs, neonatologs Juris Šleiers, ginekoloģe un pašreizējā Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova un ilggadīgā tā vadītāja ārste Ilze Lietuviete, ērģelniece Iveta Apkalna, vēstniece Baiba Braže, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, kā arī Lauciņu, Ozolu un Piķeļu ģimenes. Fonda valdes priekšēdētāja ir ārste, ginekoloģe un dzemdību speciāliste Elizabete Pumpure.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".