Volkswagen Vācijā slēgs vismaz trīs ražotnes

Pasaule
LETA 18:40, 28.10.2024 0

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" plāno valstī slēgt vismaz trīs rūpnīcas un likvidēt desmitiem tūkstošu darbavietu, pirmdien paziņoja uzņēmuma komiteja, kas pārstāv darbinieku intereses.

 

Vienlaikus pārējo uzņēmuma rūpnīcu darbība Vācijā tiks samazināta.

"Volkswagen" komitejas vadītāja Daniela Kavallo norādīja, ka autoražotāja restrukturizācijas pasākumi skars pilnīgi visas rūpnīcas Vācijā.

Vienlaikus uzņēmums ierosinājis samazināt darbinieku algas par 10%, lai gan arodbiedrība "IG Metall" iepriekš bija pieprasījusi strādājošo algas palielināt par 7%.

"IG Metall" pirmdien arī asi kritizēja "Volkswagen" ieplānoto ražotņu slēgšanu, uzskatot, ka tas ir "kā dunča dūriens smagi strādājošo "Volkswagen" darbinieku sirdīs".

Kopumā koncernam Vācijā ir desmit ražotnes, un tas nodarbina aptuveni 120 000 cilvēku.

"Volkswagen" septembrī atcēla vienošanos ar darba ņēmējiem Vācijā, kas nepieļauj piespiedu atlaišanu līdz 2029.gada beigām. Šī vienošanās bija spēkā kopš 1994.gada. Tagad uzņēmumam iespējams likvidēt darba vietas, sākot no 2025.gada vidus.

Tāpat uzņēmums septembra sākumā pavēstīja, ka tam nepieciešama ievērojama restrukturizācija konkurētspējas saglabāšanai, un tas apsver iespēju pirmo reizi savā 87 gadus ilgušajā vēsturē valstī slēgt ražotnes.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV apstiprina bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu dolāru vērtībā

ASV Valsts departaments apstiprinājis bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu ASV dolāru vērtībā, paziņojis Pentagons.

Pasaule EP žurnālistikas balvu piešķīris projektam par pazudušiem migrantu bērniem

Eiropas Parlaments (EP) Dafnes Karuanas Galicijas 2024.gada žurnālistikas balvu piešķīris projektam "Lost in Europe", kas pētījis vairāk nekā 50 000 nepavadītu bērnu migrantu bezvēsts pazušanu.

Pasaule Gruzijā prokrieviskā partija ieguvusi vairākumu parlamentā

Gruzijas valdošā partija "Gruzijas sapnis" sestdien notikušajās vēlēšanās ieguvusi vairākumu valsts parlamentā, svētdien paziņoja centrālā vēlēšanu komisija, savukārt opozīcija uzskata rezultātus par viltotiem.

Pasaule Krievija naktī uz Ukrainu raidījusi 80 dronus

Krievija aizvadītajā naktī uzbrukusi Ukrainai ar 80 trieciendroniem "Shahed" un nenoteikta tipa bezpilota lidaparātiem, no kuriem līdz plkst. 9.30 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku, desmit apgabalos notriekts 41 lidaparāts, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Lasiet arī

Pasaule Šolcs paziņo par jaunām ieroču piegādēm Izraēlai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs ceturtdien debatēs Bundestāgā paziņojis par jaunām ieroču piegādēm Izraēlai. "Mēs esam piegādājuši ieročus un piegādāsim ieročus," sacīja Šolcs.

Pasaule Laikraksts: Vācijas valdība šogad sagaida recesijas turpināšanos

Vācijas valdība ir samazinājusi savas ekonomikas prognozes un lēš, ka šogad otro gadu pēc kārtas Eiropas lielākajā ekonomikā gaidāma recesija, vēstīja Vācijas laikraksts "Sueddeutsche".

Pasaule Minhenē noslēdzies ikgadējais «Oktoberfest»

Svētdien Minhenē noslēgušies ikgadējie alus svētki, kas visā pasaulē pazīstami kā "Oktoberfest".

Pasaule Vācijā trīs pusaudži apsūdzēti terorakta plānošanā

Tiesa Vācijas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē apsūdzējusi trīs pusaudžus par terorakta plānošanu, paziņojusi Diseldorfas reģionālās tiesas preses pārstāve.