Turcija dod triecienus Sīrijā un Irākā pēc uzbrukuma aviācijas uzņēmumam

Pasaule
LETA 06:57, 24.10.2024 0

Turcija ir veikusi gaisa triecienus mērķiem Sīrijas un Irākas ziemeļos pēc trešdien notikušā uzbrukuma Turcijas aviācijas uzņēmumam, kurā nogalināti vismaz pieci cilvēki, vēstīja valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

 

Turcijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tika iznīcināti 32 mērķi un "'neitralizēts" ievērojams skaits kaujinieku.

"Turcijas Bruņotie spēki, kas cēlušies no mūsu cēlās nācijas, apņēmīgi turpinās cīņu pret terorismu mūsu valsts un nācijas izdzīvošanas un drošības labad, līdz vairs nepaliks neviena terorista," paziņoja Aizsardzības ministrija.

Turcijas iekšlietu un aizsardzības ministri iepriekš saistīja uzbrukumu aviācijas un aizsardzības uzņēmumam TUSAS pie Ankaras ar aizliegto kurdu separātistu grupējumu "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK).

Turcijas armija regulāri uzbrūk PKK, kam ir štābs Kandila kalnos Irākas ziemeļos, un Sīrijas ziemeļos pastāvošajam kurdu kaujinieku grupējumam "Tautas aizsardzības vienības" (YPG), kuru Turcija uzskata par PKK atzaru.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Blinkens: Izraēlai nav plānu okupēt Gazas joslu

Izraēlai nav plānu par Gazas joslas ziemeļdaļas pastāvīgu okupāciju, trešdien žurnālistiem Telavivā sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule ES sūtnis: Pilnīga Krievijas naftas eksporta apturēšana šobrīd nav iespējama

Starptautisks naftas embargo pret Krieviju nav praktiski iespējams, jo tam nevar gūt atbalstu pasaulē, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule Ukrainas ģenerālprokurors atkāpies no amata

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins otrdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad valsts drošības dienesti izmeklēšanā bija atklājuši vērienīgu korupcijas shēmu, kas, kā noprotams, nodrošināja valdības amatpersonām atbrīvojumus no iesaukuma armijā.

Pasaule Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus

Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus, liecina Polijas robežsardzes publiskotie dati.

Lasiet arī

Pasaule Turcijā aizdomās par sadarbību ar Mossad aizturēti septiņi cilvēki

Aizdomās par informācijas pārdošanu Izraēlas izlūkdienestam "Mossad" Turcijas varasiestādes otrdien aizturējušas septiņus aizdomās turamos, arī bijušo policijas priekšnieku, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Pasaule Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas vēlēšanām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pasaule Turcijas policija izbeidz ķīlnieku krīzi «Procter & Gamble» rūpnīcā

Turcijas policija ceturtdien izbeidza ķīlnieku krīzi ASV uzņēmuma "Procter & Gamble" (P&G) rūpnīcā pie Stambulas, kuru bija sarīkojis bruņots palestīniešu atbalstītājs, paziņoja vietējā amatpersona.

Pasaule Stambulā uzbrukumā katoļu baznīcā nogalināts viens cilvēks

Svētdien Stambulā itāļu katoļu baznīcā uzbrukumā reliģiskas ceremonijas gaitā nogalināts viens cilvēks, pavēstīja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.