Abu Meri: Vairs nekur Libānā nevar justies droši

Pasaule
LETA 10:21, 24.10.2024 0

Biežo un neprognozējamo Izraēlas militāro triecienu dēļ Libānā vairs nav tādu vietu, kur civiliedzīvotāji varētu justies droši, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Libānā dzimušais Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), atsaucoties uz informāciju, ko ieguvis no saviem radiem un paziņām dzimtenē.

 

Viņš skaidroja, ka sākotnēji, kad Izraēla bombardēja objektus Libānā, vietējie iedzīvotāji saprata, ka šie uzbrukumi tiek vērsti precīzi pret šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah", bet vēlāk cilvēki sāka justies nedroši, jo bombardēšana sākās arī vietās, kur nav "Hizbollah" vai viņu atbalstītāji.

"Vairs nav saprotams, kāpēc tiek bombardētas konkrētas mājas, konkrēti rajoni, kur nekad nav bijuši "Hezbollah" kaujinieki vai viņu atbalstītāji. Pa brīžam nāk informācija no Izraēlas puses, ka tur ir, iespējams, aizbēdzis vai brauc garām kāds ["Hezbollah"] līderis vai kaujinieks. Situācija kļūst pilnīgi nedroša, jo vairs nevienā rajonā Libānā nevar justies droši. Nevienā," sacīja ministrs.

Pēc Abu Meri teiktā, jo ilgāk šis karš turpinās, jo vairāk mirst nevainīgu, nemilitāru cilvēku, tajā skaitā bērni un sievietes.

"Es domāju, ka vienīgais, ko var izdarīt šobrīd, ir tas, ka visa pasaule kopā - gan Eiropas Savienība, gan ASV, gan arābu valstis - spiež pārtraukt karadarbību un iet uz mieru, citādi, manuprāt, daudz libāniešu nākotnē mirs," sacīja Libānā dzimušais Latvijas politiķis.

Kā ziņots, Izraēla 23.septembrī sāka intensīvu gaisa triecienu kampaņu pret "Hizbollah" Libānā. Šajos triecienos ir nogalināti vismaz 1580 cilvēki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Blinkens: Izraēlai nav plānu okupēt Gazas joslu

Izraēlai nav plānu par Gazas joslas ziemeļdaļas pastāvīgu okupāciju, trešdien žurnālistiem Telavivā sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule ES sūtnis: Pilnīga Krievijas naftas eksporta apturēšana šobrīd nav iespējama

Starptautisks naftas embargo pret Krieviju nav praktiski iespējams, jo tam nevar gūt atbalstu pasaulē, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule Ukrainas ģenerālprokurors atkāpies no amata

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins otrdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad valsts drošības dienesti izmeklēšanā bija atklājuši vērienīgu korupcijas shēmu, kas, kā noprotams, nodrošināja valdības amatpersonām atbrīvojumus no iesaukuma armijā.

Pasaule Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus

Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus, liecina Polijas robežsardzes publiskotie dati.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija sākusi «mērķētus sauszemes reidus» Libānas dienvidos

Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka ir sākusi "mērķētus sauszemes reidus" Libānas dienvidu ciemos.

Pasaule ABC: Izraēlas armija jau sākusi nelielas sauszemes operācijas Libānā

Izraēlas armija jau sākusi vai visdrīzākajā laikā sāks nelielas sauszemes operācijas Libānas pierobežas rajonos, lai iznīcinātu no robežas netālu esošās šiītu bruņotā grupējuma "Hizbollah" pozīcijas, atsaucoties uz divām ASV amatpersonām, svētdien vēsta televīzijas kanāls ABC.

Pasaule Izraēlas armija paziņo par Hizbollah līdera Hasana Nasrallas nogalināšu

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka piektdien Beirūtā notikušajā triecienā nogalināts Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla.

Pasaule Izraēlas armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Herci Halevi trešdien paziņojis, ka armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā.