Ukrainas uzņēmums Lietuvā būvēs sprāgstvielu rūpnīcu

Pasaule
LETA 19:39, 16.10.2024 0

Ukrainas uzņēmums Lietuvā būvēs heksogēna sprāgstvielu rūpnīcu, trešdien paziņoja Ekonomikas un inovāciju ministrija.

 

Tā ir parakstījusi nodomu protokolu par sadarbību ar Ukrainas uzņēmumu. Rūpnīcas būvniecība sāksies nākamgad, norādīja ministrijā.

Ministrija nav publiskojusi nedz Ukrainas uzņēmumu, kas būvēs rūpnīcu, nedz topošās rūpnīcas atrašanās vietu, bet pagājušajā nedēļā valdība rezervēja trīs valstij piederošus zemes gabalus aizsardzības rūpniecībai Panevēžas rajonā, Upītes apriņķī.

"Mēs aktīvi attīstām sadarbību aizsardzības jomā ar mūsu partneri Ukrainu," paziņoja ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite.

Ekonomikas un inovāciju viceministre Ērika Kuročkina, kas parakstīja līgumu, norādīja, ka jaunā sprāgstvielu rūpnīca ir viens no vairākiem Lietuvas un Ukrainas kopīgajiem aizsardzības projektiem.

"Lietuva un Ukraina apspriež arī bezpilota lidaparātu un citu aizsardzības tehnoloģiju izstrādi," sacīja Kuroškina.

RDX jeb heksogēna sprāgstvielām ir raksturīga ātra detonācija, tās ir viegli eksplodējošas un jaudīgas, informēja ministrijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Lasiet arī

Pasaule Čehija: 15 valstis plāno kopīgi iegādāties munīciju nosūtīšanai Ukrainai

Francijas prezidenta Emanuela Makrona organizētajā samitā Parīzē aptuveni 15 valstis atbalstījušas Čehijas iniciatīvu steidzami iegādāties artilērijas munīciju Ukrainai no valstīm, kas nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, otrdien paziņojis Čehijas premjerministrs Petrs Fiala.

Pasaule NATO paraksta vienošanos par artilērijas šāviņu ražošanu

NATO otrdien parakstīja 1,2 miljardus dolāru (1,1 miljardu eiro) vēru līgumu par simtu tūkstošu artilērijas šāviņu ražošanu, lai atjaunotu sarukušos munīcijas krājumus dalībvalstīs, kas piegādā bruņojumu Ukrainai.

Pasaule Vācija: ES nesasniegs mērķi par miljona artilērijas šāviņu piegādi Ukrainai

Eiropas Savienība (ES), domājams, nespēs piegādāt Ukrainai miljonu artilērijas šāviņu, par ko iepriekš bija panākta vienošanās, otrdien Briselē atzina Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.