Izraēla uzbrukusi "Hizbollah" mērķiem Beirūtas dienvidos

Pasaule
LETA 11:36, 06.10.2024 0

Izraēla naktī uz svētdien veikusi intensīvus gaisa uzbrukumus šiītu kustības "Hizbollah" mērķiem Beirūtas dienvidos.

 
Foto: Facebook

Libānas Nacionālā ziņu aģentūra vēstīja, ka "Hizbollah" bastionam Beirūtas dienvidos veikti vairāk nekā 30 uzbrukumi, kas bija dzirdami visā Libānas galvaspilsētā. Starp mērķiem bijusi arī degvielas uzpildes stacija.

Tas bijis viens no spēcīgākajiem uzlidojumiem, kopš Izraēla pagājušajā nedēļā pastiprināja savu bombardēšanas kampaņu.

Izraēlas armija paziņoja, ka "veikusi virkni triecienu vairākām ieroču noliktavām" un infrastruktūrai, uzsverot, ka veikti "daudzi pasākumi, lai mazinātu civiliedzīvotāju ievainojuma risku".

"Hizbollah" savukārt ziņoja, ka apšaudījusi Izraēlas karavīrus ar artilēriju pie Libānas dienvidu robežas un palaidusi dronus uz Izraēlas armijas bāzi.

Pirmdien apritēs gads kopš palestīniešu grupējums "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, izraisot karu Gazas joslā. Izraēla gatavojas iespējamiem uzbrukumiem un citiem incidentiem šajā dienā.

Karš Gazas joslā turpinās, un pēdējās nedēļās saasinājusies arī situācija Libānas dienvidos. Izraēlas armija paziņoja, ka kopš pirmdienas, kad Izraēla sāka sauszemes operācijas pret "Hizbollah" Libānas dienvidos, nogalināti kopumā aptuveni 440 "Hizbollah" kaujinieki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ušakovs ievēlēts par EP delegācijas ar Kaukāza valstīm vadītāju

Eiroparlamentārietis kļuvis par priekšsēdētāju delegācijai starpparlamentāro attiecību veicināšanai starp ES un Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju.

Pasaule «Politico»: ASV un Izraēla spriež par triecieniem Irānas objektiem

ASV un Izraēla pašlaik aktīvi apspriež soļus, ko spert, reaģējot uz Irānas uzbrukumiem Izraēlas teritorijai, un tie varētu ietvert triecienus Irānas objektiem Sīrijā un Jemenā, vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz Savienoto Valstu administrācijas pārstāvjiem.

Pasaule Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Pasaule Argentīnas tiesa atļauj pārvest Maradonas mirstīgās atliekas uz mauzoleju

Tiesa Argentīnā otrdien atļāva pārvest leģendārā futbolista Djego Maradonas mirstīgās atliekas no kapsētas uz mauzoleju, kuru viņam paredzēts uzcelt Buenosairesas centrā.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).