Krievijā ārvalstniekiem ieviesīs sodus par «rusofobiju»

Pasaule
LETA 23:52, 23.09.2024 0

Krievijas valdība apstiprinājusi sodu ieviešanu ārzemniekiem par "rusofobiju", pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

 

Valdība sagatavojusi labvēlīgu atbildi uz priekšlikumu ieviest kriminālatbildību par "rusofobiju" ārvalstīs.

Likumdevēji ar "rusofobiju" saprot Krievijas pilsoņu diskrimināciju no ārvalstu amatpersonu puses vai publiskus aicinājumus uz to.

Priekšlikums ieviest kriminālatbildību par "rusofobiju" tika izvirzīts jau pagājušā gada nogalē.

Pēdējos gados, jo īpaši pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, Krievijas valdības amatpersonas apgalvo, ka rietumvalstis esot pārņēmusi "rusofobija".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla veic kratīšanu «Al Jazeera» birojā Rietumkrastā un liek to slēgt

Izraēlas spēki svētdien veikuši kratīšanu Katarā bāzētā telekanāla "Al Jazeera" birojā Rāmallā, okupētajā Rietumkrastā, un likuši to 45 dienu laikā slēgt, paziņoja televīzijas kanāls.

Pasaule Šodien norisināsies ANO Nākotnes samits

Šodien un 23.septembrī norisināsies ANO Nākotnes samits, kura laikā plānots apstiprināt nesaistošu politisku deklarāciju - Nākotnes paktu.

Pasaule The Guardian: Krievijas armija zinājusi par Ukrainas plāniem Kurskas apgabalā

Krievijas armijas vadība iepriekš zināja par lielu varbūtību, ka Ukrainas Bruņotie spēki var iebrukt Kurskas apgabalā, piektdien ziņoja britu laikraksts "The Guardian", atsaucoties uz Ukrainas karavīru sagrābtiem Krievijas Iekšlietu ministrijas, Federālā drošības dienesta (FSB) un armijas dokumentiem.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Krievija uz Kurskas apgabalu pārsviedusi 5000 karavīru

Krievijas armija pārsviedusi aptuveni 5000 karavīru uz Ukrainas uzbrukuma zonu Kurskas apgabalā, vēsta laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz avotu.

Pasaule Krievijā ASV dubultpilsonei piespriež 12 gadus cietumā par valsts nodevību

Krievijā tiesa ceturtdien piespriedusi 12 gadu cietumsodu ASV un Krievijas dubultpilsonei Ksenijai Kareļinai, kura par ziedojumu Ukrainas atbalsta organizācijai tika apsūdzēta "valsts nodevībā".

Pasaule Ņemcova slepkava atbrīvots no cietuma un karo Ukrainā

Par Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību notiesātais Tamerlans Eskerhanovs atbrīvots no cietuma un nosūtīts uz fronti Ukrainā, sestdien pavēstījis Krievijas propagandas rupors TASS.

Pasaule Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis

Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis, un uz izkārtne blakus durvīm atstāti sarkani plaukstu nospiedumi.