Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Pasaule
LETA 10:37, 19.09.2024 0

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

 

Neilgi pirms Ungārijas paziņojuma arī Nīderlande bija apliecinājusi, ka aicina Eiropas Komisiju (EK) noteikt Nīderlandei izņēmuma statusu attiecībā uz ES patvēruma politikas noteikumiem.

"Ir nepieciešami stingri pasākumi pret nelegālo migrāciju," platformā "X" pauda Ungārijas ministrs.

Tāpēc Budapešta vēlas iesniegt EK pieteikumu par izstāšanos no ES patvēruma noteikumiem, viņš piebilda.

Maz ticams, ka Nīderlandes un Ungārijas iniciatīva gūs sekmes. Lai izslēgtu šīs valstis no ES migrācijas shēmas, būtu nepieciešama visu 27 dalībvalstu piekrišana.

Par Nīderlandes lēmumu trešdien paziņoja patvēruma un migrācijas lietu ministre Marjoleina Fabere.

"Es tikko informēju EK, ka vēlos, lai Nīderlandei tiktu piešķirts izņēmuma statuss migrācijas jautājumos Eiropā," platformā "X" pavēstīja ministre, kas ir Gērta Vildersa galēji labējās Brīvības partijas (PVV) biedre.

"Mums atkal pašiem jātiek galā ar savu patvēruma politiku," norādīja Fabere.

Dānijai jau ir izdevies panākt vienošanos, ka tā var palikt ārpus ES kopējās patvēruma politikas.

Piektdien Nīderlandes premjerministrs Diks Shofs iepazīstināja ar jauno imigrācijas politiku, kas, pēc viņa teiktā, ir atbilde uz "patvēruma krīzi".

"Mēs nevaram turpināt paciest lielo migrantu pieplūdumu mūsu valstī," sacīja premjers.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Pasaule Eiropas Savienības Tiesa piespriež Ungārijai 200 miljonu eiro sodanaudu

Eiropas Savienības Tiesa nolēmusi, ka Ungārijai jāmaksā 200 miljonu eiro sodanauda un vēl miljons eiro dienā par iepriekšējo tiesas lēmumu neievērošanu attiecībā uz patvēruma piešķiršanas politiku.

Pasaule Stoltenbergs: Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO palīdzību Ukrainai

Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO atbalstu Ukrainai, tomēr Viktora Orbāna valdība nesniegs personāla vai finansiālu atbalstu kara plosītajai valstij, trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Sabiedrība Rinkēvičs paskaidroja Ungārijas prezidenta neierašanos uz NATO samitu Rīgā

Ungārijas prezidenta Tamāša Šujoka neierašanās uz NATO Austrumu flanga valstu samitā nav jāmeklē kādi atklāti vai slēpti signāli, otrdien pirms NATO Austrumu flanga valstu samita sākuma žurnālistiem izteicās Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Budapeštā 100 000 cilvēku protestē pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdien apmēram 100 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret autoritārā premjerministra Viktora Orbāna valdību.