Zimbabve un Namībija nokaus simtiem ziloņu, lai būtu ko ēst

Pasaule
LETA 09:58, 18.09.2024 0

Zimbabve un Namībija ir paziņojušas par plāniem nokaut simtiem ziloņu un citu savvaļas dzīvnieku, lai paēdinātu bada piemeklētos iedzīvotājus smaga sausuma apstākļos.

 

Zimbabve pirmdien paziņoja, ka ļaus nokaut 200 ziloņus, lai to gaļa tiktu izdalīta kopienām. Namībijā jau notiek vairāk nekā 700 savvaļas dzīvnieku, tai skaitā 83 ziloņu, nokaušana saskaņā ar plānu, par kuru tika paziņots pirms trim nedēļām.

Zimbabves Nacionālo parku un savvaļas dzīvnieku pārvaldes preses sekretārs Tinaše Faravo sacīja, ka kopienām tiks izsniegtas atļaujas medīt ziloņus un ka arī pati pārvalde nogalinās daļu no šiem 200 ziloņiem. "Mēs sāksim kaušanu, tiklīdz būsim beiguši izsniegt atļaujas," sacīja Faravo.

Ziloņi Zimbabvē tiks savākti no rajona, kur to populācija ir kļuvusi neilgtspējīga. Medības notiks tādos rajonos kā Hvanges Nacionālais parks sausajos valsts rietumos, kur pieaug konkurence starp cilvēkiem un savvaļas dzīvniekiem par pārtiku un ūdeni.

Hvanges Nacionālajā parkā ir vairāk nekā 45 000 ziloņu, bet tagad tas spēj uzturēt tikai 15 000. Zimbabves kopējā 100 000 ziloņu populācija ir divreiz lielāka par to, ko nacionālie parki spēj uzturēt.

Namībijas valdība augustā atļāva nogalināt 723 savvaļas dzīvniekus, tai skaitā 83 ziloņus, 30 nīlzirgus, 60 bifeļus, 50 impalas, 300 zebras un 100 Dienvidāfrikas antilopes. Šie dzīvnieki tiks iegūti no pieciem nacionālajiem parkiem, kas arī tiecas samazināt ziloņu skaitu, ņemot vērā konfliktus starp cilvēkiem un savvaļas dzīvniekiem.

Botsvānā, kas atrodas starp Zimbabvi un Namībiju, ir pasaulē lielākā ziloņu populācija - 130 000 ziloņu. Atšķirībā no abām kaimiņvalstīm Botsvāna nav izteikusies par savu ziloņu nokaušanu ar mērķi paēdināt iedzīvotājus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Interesanti fakti Botsvānā atrasts pasaulē otrs lielākais dimants

Kanādas kompānijas "Lucara Diamond" raktuvēs Botsvānā atrasts 2492 karātu dimants, kas ir otrs lielākais jebkad atrastais neapstrādātais dimants aiz 3106 karātu lielā "Cullinan" dimanta, kas tik atrasts 1905.gadā.

Sabiedrība Rīgā norisināsies Latvijas un Āfrikas valstu partnerībai veltīts forums

Rīgā 3.jūnijā un 4.jūnijā norisināsies Ārlietu ministrijas (ĀM) organizēts starptautisks forums "Latvija un Āfrikas valstis: partneri mieram un noturībai".

Pasaule Apgāžoties laivai, Mozambikā vairāk nekā 90 bojāgājušo

Apgāžoties laivai, Mozambikas ziemeļu piekrastē svētdien gājuši bojā vairāk nekā 90 cilvēku, paziņoja vietējās varas iestādes.

Pasaule Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar Āfrikas reģiona parlamentiem

Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Āfrikas reģiona parlamentiem, un par tās vadītāju ievēlēta deputāte Ingrīda Circene (JV).