Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Pasaule
LETA 22:51, 18.09.2024 0

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

 
Foto: twitter

Iepriekš tika ziņots par deviņiem bojāgājušajiem. Ievainoti 2750 līdz 2800 cilvēku, sacīja ministrs.

"Pēc visu slimnīcu pārbaudes" bojāgājušo skaits tika labots uz 12, paskaidroja Abiads.

Bojāgājušo vidū ir meitene un zēns, kā arī četri medicīnas darbinieki Beirūtas dienvidu privātajās slimnīcās.

Peidžeri sprāguši Libānas šiītu kustības "Hizbollah" atbalsta reģionos Beirūtas dienvidos, kā arī Libānas austrumos un dienvidos. Vairāki ievainotie no Libānas Bekaa ielejas pārvesti uz Sīriju, citi ievainotie - uz Irānu, sacīja Abiads.

750 cilvēki ievainoti Libānas dienvidos, 150 - Bekaa ielejā, 1850 - Beirūtā un tās dienvidu priekšpilsētās, norādīja Libānas veselības ministrs.

Taivānas uzņēmums "Gold Apollo" trešdien paziņoja, ka piešķīris savu zīmolu peidžeriem, kas tagad eksplodējuši Libānā, taču tos ražojis Budapeštā reģistrēts uzņēmums. ASV laikraksts "New York Times" iepriekš ziņoja, ka peidžeri bija pasūtīti Taivānas ražotājam "Gold Apollo", bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām.

"Hizbollah" notikušajā vaino Izraēlu un draud atriebties.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Pasaule «Hizbollah» no Libānas izšāvis raķetes pret Izraēlu

Libānas šiītu kaujinieku grupējums "Hizbollah" paziņojis, ka trešdien izšāvis raķetes uz Izraēlu, izsaucot atbildes uguni.

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Izraēla sākusi uzlidojumus Libānai

Izraēlas iznīcinātāji sākuši uzlidojumus Libānai, trešdien paziņojusi armija, raisot bažas par kara izcelšanos starp abām valstīm.