Krievija izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu

Pasaule
LETA 09:18, 28.08.2024 0

Krievijas Ģenerālprokuratūra izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu, kurš kopš 2022.gada marta brīvprātīgā kārtā pievienojies Ukrainas aizstāvjiem.

 
Foto: Facebook

Tiek norādīts, ka apsūdzību pret Jurašu apstiprinājusi "Doņeckas tautas republikas prokuratūra", apsūdzot viņu "algotnismā" un "apzināti nepatiesas informācijas izplatīšanā, kas satur faktus par Krievijas bruņoto spēku izmantošanu".

Kā pavēstīja Krievijas Ģenerālprokuratūra, pēc izmeklētāju versijas Jurašs kopš 2022.gada septembra piedalījies karadarbībā Ukrainas spēku pusē un par to saņēmis atalgojumu. Viņš arī apsūdzēts par publikācijām sociālajos medijos un intervijām par karu, jo īpaši par Krievijas armijas zvērībām Bučā un Irpiņā.

"Apsūdzētais tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā, un tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli - aizmugurisku apcietinājumu," paziņoja Krievijas Ģenerālprokuratūra.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā ASV dubultpilsonei piespriež 12 gadus cietumā par valsts nodevību

Krievijā tiesa ceturtdien piespriedusi 12 gadu cietumsodu ASV un Krievijas dubultpilsonei Ksenijai Kareļinai, kura par ziedojumu Ukrainas atbalsta organizācijai tika apsūdzēta "valsts nodevībā".

Pasaule Ņemcova slepkava atbrīvots no cietuma un karo Ukrainā

Par Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību notiesātais Tamerlans Eskerhanovs atbrīvots no cietuma un nosūtīts uz fronti Ukrainā, sestdien pavēstījis Krievijas propagandas rupors TASS.

Pasaule Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis

Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis, un uz izkārtne blakus durvīm atstāti sarkani plaukstu nospiedumi.

Pasaule Ieslodzīto apmaiņa Krievijai ir svarīgs signāls, ka sarunas ar Rietumiem notiek

Ceturtdien notikusī ieslodzīto apmaiņa starp Krieviju un rietumvalstīm Krievijai ir svarīgs signāls, ka sarunas ar Rietumiem notiek, aģentūrai LETA pauda Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Armands Astukevičs.