Mali lidrobotu uzbrukumā tuaregu ciematam nogalināts 21 civilists

Pasaule
LETA 09:57, 26.08.2024 0

Gaisa uzlidojumos kādam ciematam Mali ziemeļos netālu no Alžīrijas robežas svētdien nogalināts vismaz 21 civilists, tostarp 11 bērni, paziņojis tuaregu separātistu pārstāvis.

 

Ja šīs ziņas apstiprināsies, tas būs lielākais nogalināto civilpersonu skaits lidrobotu uzlidojumos, kopš pērn tika lauzts miera līgums starp Mali militāro huntu un tuaregu neatkarības atbalstītāju grupējumiem.

Svētdienas uzlidojumā sākotnēji sabombardēta aptieka. Pēc tam sekojis otrs uzbrukums, kura mērķis bija pūlis, kas sapulcējies pirmā trieciena vietā.

Vairāki desmiti cilvēku guvuši ievainojumus.

Mali armija apstiprinājusi uzlidojuma faktu, taču apgalvo, ka "precīzie triecienu" bijuši vērsti pret "teroristiem".

Uzlidojumi notikuši vairākas nedēļas pēc tuaregu separātistu un islāmistu uzbrukuma Mali armijas un krievu algotņu bandas "Vagner" kaujinieku kolonnai, kurā tika iznīcināti 47 valdības karavīri un 84 krievu algotņi.

Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās tuaregu neatkarības atbalstītāju grupējumu koalīcija "Stratēģiskais ietvars Azavadas tautas aizsardzībai" (CSP-DPA) un ar "Al Qaeda" saistītais grupējums "Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimeen" (JNIM).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī

Interesanti fakti Botsvānā atrasts pasaulē otrs lielākais dimants

Kanādas kompānijas "Lucara Diamond" raktuvēs Botsvānā atrasts 2492 karātu dimants, kas ir otrs lielākais jebkad atrastais neapstrādātais dimants aiz 3106 karātu lielā "Cullinan" dimanta, kas tik atrasts 1905.gadā.

Sabiedrība Rīgā norisināsies Latvijas un Āfrikas valstu partnerībai veltīts forums

Rīgā 3.jūnijā un 4.jūnijā norisināsies Ārlietu ministrijas (ĀM) organizēts starptautisks forums "Latvija un Āfrikas valstis: partneri mieram un noturībai".

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Apgāžoties laivai, Mozambikā vairāk nekā 90 bojāgājušo

Apgāžoties laivai, Mozambikas ziemeļu piekrastē svētdien gājuši bojā vairāk nekā 90 cilvēku, paziņoja vietējās varas iestādes.