Zolingenē trīs cilvēkus nodūrušais uzbrucējs pieteicies policijā

Pasaule
LETA 22:35, 25.08.2024 0

Uzbrucējs, kurš piektdien Vācijas rietumu pilsētā Zolingenē pilsētas svētkos ar nazi nodūra trīs un ievainoja astoņus cilvēkus, ieradies policijā un ir aizturēts, svētdien paziņoja policija.

 

Pēc policijas sniegtās informācijas, tas ir 26 gadus vecs Sīrijas pilsonis, kurš atzinies uzbrukumā. Vācijas mediji vēsta, ka viņš Vācijā ieradies 2022.gadā un viņam piešķirts aizsardzības statuss, kāds tiek piešķirts Sīrijas kara bēgļiem. Drošības dienestiem viņš nebija zināms kā ekstrēmists.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā pilsētas svētkos, kas tika rīkoti par godu Zolingenes 650 gadu jubilejai, uzbrucējs ar nazi nodūra trīs un ievainoja astoņus cilvēkus. Nogalinātie ir 56 un 67 gadus veci vīrieši un 56 gadus veca sieviete. Četri ievainotie joprojām ir smagā stāvoklī. Pēc policijas sniegtās informācijas, visi sadurti ar nazi kaklā.

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" propagandas atzars "Amaq" sestdien paziņoja, ka "uzbrukumu kristiešu pulcēšanās vietā veicis "Islāma valsts" kareivis" un ka uzbrukums bijis "atriebība par musulmaņiem Palestīnā un visur". Pagaidām nav apstiprinājuma, ka "Islāma valsts" paziņojums par saistību ar šo uzbrukumu atbilst patiesībai, lai gan Vācijas amatpersonas ir izteikušās, ka nevar izslēgt teroristisku motīvu.

Jau vēstīts, ka policija aizturējusi 15 gadus vecu pusaudzi, kurš tiek turēts aizdomās par to, ka zinājis par gaidāmo uzbrukumu, bet nav paziņojis policijai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī

Pasaule Vācijā ievērojami pieaudzis nelegālo imigrantu skaits

Pagājušajā gadā Vācijā ievērojami pieaudzis nelegālo imigrantu skaits, trešdien paziņojusi Federālā kriminālpolicijas pārvalde (BKA).

Sports «Bayer» Vācijas čempiontitulam pievieno arī uzvaru Superkausā

Šī gada Vācijas čempione futbolā Leverkūzenes "Bayer" sestdien savā laukumā uzvarēja Vācijas Superkausā.

Ekonomika Galīgie dati: Inflācija Vācijā jūlijā pakāpusies līdz 2,3%

Gada inflācija Vācijā jūlijā palielinājusies līdz 2,3% salīdzinājumā ar 2,2% jūnijā, liecina valsts statistikas biroja atkārtotā novērtējuma dati.

Pasaule Sabrūkot viesnīcai Vācijā, viens bojāgājušais

Vācijas rietumos otrdienas vakarā daļēji sabrūkot viesnīcas ēkai, gājis bojā viens cilvēks, trešdien paziņoja policija.