Marokas karalis apžēlo 4,8 tūkstošus marihuānas audzētāju

Pasaule
LETA 08:09, 20.08.2024 0

Marokas karalis Mohammeds VI ir apžēlojis vairāk nekā 4800 lauksaimnieku, kas apsūdzēti par marihuānas nelikumīgu audzēšanu, pirmdien paziņoja Tieslietu ministrija.

 

Monarhs "ir laipni piešķīris apžēlošanu 4831 cilvēkam, kas bija notiesāti, tiesiski vajāti vai meklēti lietās, kuras saistītas ar marihuānas audzēšanu," teikts ministrijas paziņojumā, kas izplatīts pirms otrdien atzīmējamiem valsts svētkiem.

Saskaņā ar ANO datiem Maroka ir pasaulē vadošā Indijas kaņepju (marihuānas) ražotāja. 2021.gadā valstī tika pieņemts likums par marihuānas ražošanu un izmantošanu medicīniskiem mērķiem, atļaujot tās audzēšanu Rifa reģiona lauku provincēs valsts ziemeļaustrumos.

Maroka, izvirzot par mērķi nelegālas narkotiku tirdzniecības apkarošanu, arī cenšas sevi pozicionēt globālajā legālas marihuānas tirgū.

Marihuāna Rifa reģionā ir audzēta gadsimtiem ilgi. 2019.gadā tā nodrošināja iztiku 80 līdz 120 tūkstošiem ģimeņu, liecina oficiālas aplēses.

Apžēlošanas mērķis ir ļaut tajā iesaistītajiem "integrēties jaunajā stratēģijā", teikts Tieslietu ministrijas paziņojumā.

Maroka ir izveidojusi īpašu aģentūru ANRAC, lai strukturizētu marihuānas legālu audzēšanu un eksportu medicīniskiem, farmaceitiskiem un rūpnieciskiem mērķiem. Aģentūra jau ir izsniegusi vairāk nekā 200 atļaujas marihuānas pārstrādei, sēklu importam un produktu eksportam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī