Latvijas ceļotāju repatriācija no Spānijas norit veiksmīgi – PTAC

Pasaule
VS.LV 16:01, 10.08.2024 0

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk – PTAC) sadarbībā ar Ārlietu Ministrijas konsulāro departamentu uzsāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas uz Latviju norit veiksmīgi.

 

Repatriācija tika uzsākta saistībā ar SIA “Fisom” nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām.

Ceļotāji uzsāka mājupceļu no kempinga Spānijā, kā bija plānots, piektdienas pēcpusdienā, aptuveni plkst. 17.00 pēc Spānijas laika, divos autobusos.

Abos autobusos atrodas pieaugušie, ar kuriem notiek regulāra saziņa.

Autobusi ir sasnieguši naktsmītni Francijā, kurā uzturēsies līdz rīt rītam, lai ievērotu visus noteikumus par autobusu vadītāju atpūtas stundām.

Paredzēts, ka rīt no rīta tiks turpināts ceļš no Latvijas atbraukušajos autobusos.

Pēc PTAC rīcībā esošās informācijas repatriējamie jūtas labi, un valda pozitīva gaisotne.

Ņemot vērā, ka PTAC SIA “Fisom” ir anulējis tūrisma operatora licenci, turpmākie šī operatora ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvākajā laikā, jo pašlaik prioritāte ir Spānijā esošo bērnu nogādāšana atpakaļ Latvijā.

PTAC tupina būt saziņā ar bērnu vecākiem un Ārlietu ministriju un, detalizētāka informācija par repatriācijas gaitu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Sabiedrība PTAC: Līvānu pašvaldības noraidošā attieksme pret bērnu drošību ir unikāla

Līvānos atklātie trūkumi bērnu rotaļu laukumos nav retums arī citviet Latvijā, bet unikāla ir pašvaldības noraidošā attieksme un nerūpēšanās par savu iedzīvotāju bērnu drošību, šādu vērtējumu pauda Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji.

Ekonomika PTAC mudina bankas aktīvāk mazināt EURIBOR pieauguma radītās sekas

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina kredītiestādes aktīvāk veikt pasākumus EURIBOR likmes pieauguma radīto seku mazināšanai, kā arī rosina patērētājus vērsties kredītiestādēs, pauda PTAC.

Sabiedrība PTAC saņēmis vairākas patērētāju sūdzības par nepiegādātu kurināmo

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir saņēmis vairākas sūdzības par to, ka patērētāji ir pasūtījuši kurināmo - briketes vai malku - veikuši priekšapmaksu, bet preci nav saņēmuši, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāvji.

Ekonomika "adidas Baltic" iekļauts PTAC "melnajā sarakstā"

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) "melnajā sarakstā" iekļauts apģērbu tirgotājs SIA "adidas Baltic", liecina PTAC Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmums.