Ārlietu ministre: Kremļa miesnieks turpina žurnālistu vajāšanu

Pasaule
VS.LV 22:13, 19.07.2024 0

Kremļa "miesnieks" turpina žurnālistu vajāšanu, tam ir labi dokumentētas un asiņainas pēdas, tviterī norāda ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

 

Viņa uzsver, ka amerikāņu žurnālistam Evanam Gerškovičam piespriestais 16 gadu sods saistībā ar apsūdzībām spiegošanā ir nepamatots un raisa nožēlu.

Kā vēstīts, Krievijas tiesa Gerškovičam piektdien piespriedusi 16 gadu cietumsodu, no notikumu vietas ziņoja aģentūras AFP reportieris.

Prokuratūra iepriekš pieprasīja spiegošanā apsūdzētajam Gerškovičam 18 gadu cietumsodu.

Gerškoviča prāva sākās 26.jūnijā Sverdlovskas apgabala tiesā Jekaterinbugā.

Prokuratūra paziņoja, ka Gerškovičam izvirzītās apsūdzības esot pierādītas un neatstājot vietu šaubām.

Gerškovičs, viņa darba devējs un Baltais nams noliedz žurnālistam izvirzītās apsūdzības.

Gerškovičs uz Krieviju pārcēlās 2017.gadā kā laikraksta "Moscow Times" un ziņu aģentūras "Agence France-Presse" (AFP) reportieris. Vēlāk viņš sāka strādāt laikrakstā "Wall Street Journal" (WSJ).

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gadā Gerškovičs pārcēlās uz Londonu, bet turpināja braukt uz Krieviju, lai ziņotu par situāciju valstī. Gerškovičs tika aizturēts pērn 29.martā Jekaterinburgā un aprīļa sākumā oficiāli apsūdzēts spiegošanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Braže: Krievijas pastrādātās zvērības Ukrainā ir pielīdzināmas kara noziegumiem

Krievijas pastrādātie smagie cilvēktiesību un starptautisko humanitāro tiesību pārkāpumi Ukrainā ir pielīdzināmi kara noziegumiem, ANO Cilvēktiesību padomē uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Braže: Latvijas galvenā NATO samita prioritāte ir valsts drošības stiprināšana

Latvijas galvenā šonedēļ gaidāmā NATO samita prioritāte ir valsts drošības stiprināšana, ieviešot alianses kopīgo militāro stratēģiju, aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Braže: NATO spējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai

NATO ir spēcīgākā alianse pasaulē, un tās iespējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.