ĀM: Latvija ir ieinteresēta Ķīnas iesaistē Ukrainas kara risināšanā

Pasaule
VS.LV 17:27, 05.07.2024 0

Latvija ir ieinteresēta konstruktīvā Ķīnas iesaistē Krievijas kara Ukrainā risināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

 

Darba vizītē piektdien Latviju apmeklēja Ķīnas valdības īpašais pārstāvis Eiropas jautājumos Vu Hunbo. Vizītes laikā īpašais pārstāvis tikās ar ĀM parlamentāro sekretāri Daci Melbārdi (JV), kā arī ar Divpusējo attiecību direkcijas vadītāju Katarinu Plāteri.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas un Ķīnas divpusējo politisko dialogu, nozaru sadarbību un sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī reģionālos drošības jautājumus. Amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības - Ķīnas sadarbības jautājumus. Īpaša uzmanība sarunās ar Ķīnas valdības pārstāvi tika pievērsta Krievijas agresijai pret Ukrainu, Latvijas amatpersonām uzsverot tās nozīmi Latvijas vitālo drošības interešu kontekstā.

Latvijas intereses sadarbībā ar Ķīnu ir arī līdzsvarotāka tirdzniecības bilance, norādīja ĀM.

Kā liecina informācija ĀM tīmekļvietnē, Ķīna bija viena no pirmajām valstīm, kas 1991.gada 7.septembrī atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu. Diplomātiskās attiecības nodibinātas 1991.gada 12.septembrī. Plašākā vēsturiskā skatījumā Latvijai ir svarīgi, ka okupācijas gados Ķīnas valdība neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS.

Latvijas vēstniecība Pekinā, Ķīnā, darbu sāka 1998.gada 25.septembrī pagaidu pilnvarotā lietveža, vēstniecības padomnieka Pētera Pildegoviča vadībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla: Kaujās Libānas dienvidos nogalināti 250 Hizbollah kaujinieki

Izraēlas armijas sauszemes operācijā Libānas dienvidos šonedēļ nogalināti 250 grupējuma "Hizbollah" kaujinieki, piektdien pavēstīja Izraēlas bruņotie spēki.

Pasaule Ušakovs ievēlēts par EP delegācijas ar Kaukāza valstīm vadītāju

Eiroparlamentārietis kļuvis par priekšsēdētāju delegācijai starpparlamentāro attiecību veicināšanai starp ES un Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju.

Pasaule «Politico»: ASV un Izraēla spriež par triecieniem Irānas objektiem

ASV un Izraēla pašlaik aktīvi apspriež soļus, ko spert, reaģējot uz Irānas uzbrukumiem Izraēlas teritorijai, un tie varētu ietvert triecienus Irānas objektiem Sīrijā un Jemenā, vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz Savienoto Valstu administrācijas pārstāvjiem.

Pasaule Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Ukraiņi notriekuši 15 no 22 krievu lidrobotiem

Naktī uz svētdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 22 uzbrukuma lidrobotus "Shahed", ziņo Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Ukrainas armija pārrāvusi Krievijas robežu vēl vienā vietā

Ukrainas 95.atsevišķā Poļesjes desanta triecinbrigāde vēl vienā vietā pārrāvusi Krievijas robežu, pirmdien paziņojuši Ukrainas Desanta trieciena spēki.

Pasaule The Guardian: Krievijas armija zinājusi par Ukrainas plāniem Kurskas apgabalā

Krievijas armijas vadība iepriekš zināja par lielu varbūtību, ka Ukrainas Bruņotie spēki var iebrukt Kurskas apgabalā, piektdien ziņoja britu laikraksts "The Guardian", atsaucoties uz Ukrainas karavīru sagrābtiem Krievijas Iekšlietu ministrijas, Federālā drošības dienesta (FSB) un armijas dokumentiem.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.