Hutiešu drons nodara bojājumus kravas kuģim Sarkanajā jūrā

Pasaule
LETA 14:18, 23.06.2024 0

Jemenas šiītu nemernieku hutiešu trieciendrona uzbrukumā svētdien nodarīti bojājumi tirdzniecības kuģim Sarkanajā jūrā, taču tā apkalpes locekļi nav cietuši, liecina Lielbritānijas jūras spēku pārraudzītā kuģniecības drošības centra un privātās kuģniecības drošības firmas "Ambrey" sniegtā informācija.

 

Uzbrukums konteinerkuģim ar Libērijas karogu, kas bijis ceļā uz Cjindao Ķīnā, noticis aptuveni 120 kilometrus uz rietumiem no Jemenas ostas pilsētas Hodeidas.

Hutieši kopš 2023.gada novembra uzbrūk kuģiem Sarkanajā jūrā un Adenas līcī, apgalvojot, ka šādi solidarizējas ar palestīniešiem Izraēlas un teroristiskā grupējuma "Hamās" karā Gazas joslā.

Savienotās Valstis un Lielbritānija veic triecienus Jemenā, kuru mērķis ir mazināt Irānas atbalstīto hutiešu nemiernieku spējas veikt uzbrukumus, turklāt notiek arī starptautiski militāri centieni pārtvert bezpilota lidaparātus un raķetes, kas tiek raidītas uz kuģiem.

Hutiešu uzbrukumu dēļ kuģiem, kas šķērso Sarkano jūru, ir strauji pieaugušas apdrošināšanas izmaksas, un daudzi kuģniecības uzņēmumi izvēlējušies daudz garāku ceļu ap Āfrikas dienvidu galu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Laikraksts: Vīne kļuvusi par Krievijas spiegu centru Eiropā

Vīne ir kļuvusi par vienu no Krievijas izlūkdienestu spiegošanas un operatīvās darbības centriem Eiropā, ziņo laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Austrijas izlūkdienestos un rietumvalstu amatpersonām.

Pasaule New York Times aicina Baidenu izstāties no prezidenta vēlēšanu cīņas

Ietekmīgā laikraksta "New York Times" redakcijas padome aicinājusi ASV prezidentu Džo Baidenu pēc viņa katastrofālā snieguma debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu izstāties no cīņas par Balto nama, lai dotu iespēju citam demokrātu kandidātam.

Pasaule Francijas iekšlietu ministrs brīdina par iespējamajiem nemieriem pēc vēlēšanām

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns piektdien brīdinājis par iespējamajiem nemieriem pēc gaidāmajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Lasiet arī

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Pasaule Gazas joslas ziemeļos nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu

Izraēlas armijas operācijā Beit Lāhijā, Gazas joslas ziemeļos, nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu, otrdien paziņojusi Izraēlas armija.

Pasaule DPA: Ķelnē un Vīnē islāmisti plāno uzbrukumus

Vācijas drošības iestādes saņēmušas ziņas, ka kāds islāmistu grupējums, iespējams, gatavo uzbrukumu Ķelnes katedrālei, kā arī vienai no Vīnes baznīcām, liecina aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Pasaule LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.