Rinkēvičs apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē

Pasaule
VS.LV 11:21, 15.06.2024 0

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien un rīt apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

 
Foto: LETA

Samita laikā Valsts prezidentam plānota dalība diskusijā par humānajiem jautājumiem, kurā tiks spriests par Krievijas deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu un gūstekņu apmaiņu.

Rinkēvičam plānotas arī divpusējās tikšanās ar citu valstu vadītājiem, tai skaitā ar Moldovas prezidenti.

Samitā par mieru Ukrainā, ko pēc Ukrainas lūguma organizē Šveice, pulcēsies ap 100 valstu augsta līmeņa pārstāvji, lai rastu ceļu uz visaptverošu, taisnīgu un ilgstošu mieru Ukrainā, kas būtu balstīts starptautiskajās tiesībās un ANO Hartā.

Krievija un Ķīna samitā nepiedalīsies.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 7.jūnijā Francijas parlamentā paudis cerību, ka Šveicē gaidāmais miera samits sekmēs taisnīgu kara atrisinājumu.

"Pirmais miera samits varētu kļūt par formātu, kas pietuvinātu šī kara taisnīgu izbeigšanu," uzrunājot Francijas parlamentu, sacīja Zelenskis. "Esmu pateicīgs par visu, ko jūs jau darāt, un tas ir ļoti daudz. Taču, lai panāktu taisnīgu mieru, ir jādara vairāk," viņš uzsvēra.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Briškena komunikācija «airBaltic» jautājumā ir absolūti izgāzusies

Satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) komunikācija Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jautājumā ir absolūti "izgāzusies", trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs: Baltijas valstu spēks ir vienotībā un savstarpējā atbalstā

Baltijas valstu spēks ir vienotībā un savstarpējā atbalstā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš piektdien par godu Baltijas ceļa 35.gadadienai pie Latvijas-Igaunijas robežpunkta Unguriņi-Lilli tikās ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu un pierobežā dzīvojošajiem iedzīvotājiem.

Sabiedrība Rinkēvičs kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) kritizēja ministriju komunikāciju ar sabiedrību.

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.