Čehijas policija aiztur aizdomās turēto ukraiņu meitenītes slepkavībā

Pasaule
VS.LV 16:19, 15.06.2024 0

Čehijas policija piektdien Prāgā aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par deviņus gadus vecas ukraiņu meitenītes slepkavību Vācijā.

 

36 gadus vecais aizdomās turētais vīrietis ir Moldovas pilsonis, kurš pašlaik ir aizturēts Čehijā, paziņoja prokuratūra Vācijas pilsētā Kemnicā.

Ukraiņu meitenīte Valērija, kas mēneša sākumā pazuda ceļā uz skolu, otrdien tika atrasta mirusi mežā.

Valērija un viņas māte 2022.gadā pārcēlās uz Vāciju un apmetās Dēbelnes pilsētā apmēram 40 kilometrus no Kemnicas. Ir ziņots, ka meitenītes tēvs ir palicis Ukrainā.

Prokurori uzskata, ka vieta, kur tika atrasts līķis, ir arī nozieguma vieta. Nav pazīmju, ka meitenīte būtu seksuāla nozieguma upuris.

Izmeklētāji pēdējās dienās ir fokusējušies uz meitenītes sociālo vidi, un ir ziņots, ka aizturētais vīrietis ir bijušais Valērijas mātes draugs. Prokuratūra Kemnicā sākotnēji atteicās komentēt, kad ziņu aģentūra DPA uzdeva jautājumus par to.

Laikraksts "Bild" ziņoja, ka aizdomās turētais bija kontaktējies ar Valērijas māti meitenītes pazušanas rītā.

Čehijas policija piektdienas pēcpusdienā sociālo mediju platformā "X" rakstīja, ka policisti Prāgas centrā aizturējuši meklētu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par vardarbīgu noziegumu Vācijā. Kriminālpolicija un imigrācijas policija Prāgā tagad sazinās ar Vācijas policiju.

Vēl nav atbilžu uz daudziem jautājumiem, tostarp par nozieguma motīvu un fonu, un ir jautājumi arī par policijas veiktās meklēšanas laiku un mērogu.

Noziegums ir šokējis daudzus Dēbelnas pilsētā, kurā ir 24 000 iedzīvotāju.

Dēbelnā pie Viktorijas mājas daudzi nolika sveces, rotaļlietas un ziedus, kā arī piektdienas vakarā viņu pieminēja ar aizdegtām svecītēm.

Šajā nedēļas nogalē plānots pilsētas festivāls Dēbelnā tagad ir atcelts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Pasaule Baidens apžēlo par homoseksualitāti notiesātās militārpersonas

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka "labo vēsturisku kļūdu" un apžēlo militārpersonas, kas vairāku desmitgažu garumā notiesātas saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksualitāti bruņotajos spēkos.

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Lasiet arī

Pasaule WSJ: Čehija munīciju Ukrainai iepērk arī no Krievijas sabiedrotajiem

Čehija ir apzinājusi aptuveni 800 000 artilērijas lādiņu iegādei no dažādiem piegādātājiem visā pasaulē ne tikai Rietumvalstīs, bet arī pie Krievijas sabiedrotajiem, un ir atradusi vēl 700 000 lādiņu, kurus var iegādāties papildus, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).

Pasaule Čehija vairs nerīkos kopīgas valdību sēdes ar Slovākiju

Čehijas valdība trešdien pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā nerīkos kopīgas sēdes ar Slovākijas valdību, Prāgas un Bratislavas domstarpībām Ukrainas jautājumā kļūstot arvien asākām.

Pasaule Čehijas likumdevēji noraida Stambulas konvenciju

Čehijas parlamenta augšpalātas deputāti balsojumā trešdienas vakarā nobalsojuši pret Stambulas konvencijas ratifikāciju.

Kriminālziņas Prāgas šāvējs ir atbildīgs par vēl divu cilvēku nāvi

Dāvids Kozāks, kurš pirms nedēļas Prāgas Kārļa universitātē nošāva 14 cilvēkus, savā pašnāvības vēstulē atzinis, ka iepriekš ir nogalinājis vīrieti un viņa divus mēnešus veco meitu, paziņoja Čehijas policija trešdien, informē BBC.