Atvairīts krievu raķešu uzbrukums Kijivai

Pasaule
VS.LV 08:24, 12.06.2024 0

Naktī uz trešdienu Krievijas karaspēks pret Kijivu vērsa kombinētu uzbrukumu ar spārnotajām raķetēm, bezpilota lidaparātiem un ballistiskajā raķetēm, paziņojusi Kijivas pilsētas militārā administrācija.

 

Platformā "Telegram" tā informēja, ka kombinētajā uzbrukumā izmantoti dažāda veida ieroči. No stratēģiskajiem bumbvedējiem "Tu-95MS" palaistas spārnotās raķetes H-101/H-555/H-55.

Raķetes no dienvidu puses vairākos viļņos lidoja uz Kijivu. Gandrīz vienlaicīgi ar raķetēm no tā paša dienvidu virziena uz galvaspilsētu virzījās arī ienaidnieka bezpilota lidaparāti.

Sākotnējā informācija liecina, ka raķešu un lidrobotu uzbrukuma laikā Krievijas karaspēks uz Ukrainas galvaspilsētu izšāva arī ballistiskās raķetes.

Tiek ziņots, ka gaisa trauksme Kijivā ilga gandrīz divas stundas.

Ukrainas pretgaisa aizsardzība saskaņā ar sākotnējo informāciju notriekusi visus mērķus, tādējādi novēršot postījumus un upurus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Pasaule Baidens apžēlo par homoseksualitāti notiesātās militārpersonas

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka "labo vēsturisku kļūdu" un apžēlo militārpersonas, kas vairāku desmitgažu garumā notiesātas saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksualitāti bruņotajos spēkos.

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Lasiet arī

Pasaule Atklāts Trampa padomnieku miera plāns

Divi galvenie Donalda Trampa padomnieki iepazīstinājuši viņu ar plānu, kā izbeigt karu Ukrainā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, un tas paredz sarunu sākšanu starp Ukrainu un Krieviju.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 535 660

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 535 660 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Ukraina notriekusi divas no trim Krievijas spārnotajām raķetēm

Aizvadītajā naktī Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriekusi divas no trim Krievijas spārnotajām raķetēm "Kalibr", kas tika raidītas pret mērķiem Ukrainā, svētdien paziņoja Ukrainas gaisa spēki.

Sabiedrība Valsts amatpersonas vienisprātis par nepieciešamību turpināt atbalstu Ukrainai

Valsts augstākās amatpersonas ir vienisprātis par nepieciešamību turpināt politisko, militāro, ekonomisko un finansiālo atbalstu Ukrainai, informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.