ES sniegs humāno palīdzību Afganistānai bada novēršanai

Pasaule
LETA 10:43, 11.06.2024 0

Eiropas Savienība (ES) sniegs humāno palīdzību Afganistānai, lai palīdzētu novērst badu, ņemot vērā humānās situācijas pasliktināšanos šajā valstī.

 
Foto: LETA

Palīdzības organzācijas Afganistānā saņems apmēram 125 miljonus eiro, lai novērstu bada risku, pirmdien paziņoja Eiropas Komisija Briselē.

Šī palīdzība tiks izmantota galvenokārt pārtikai, izmitināšanai, veselības aprūpei, ūdens un sanitārijas nodrošināšanai.

Vēl 11 miljoni eiro tiks nosūitīti uz Pakistānu afgāņu bēgļu vajadzībām un dabas katastrofu gadījumiem.

Vēl 10 miljoni eiro ir paredzēti humānās palīdzības organizācijām Irānā afgāņu bēgļu aprūpei.

Eiropas Komisija ir sniegusi humāno palīdzību Afganistānā kopš 1994.gada, un tās kopējais apjoms ir apmēram 1,8 miljardi eiro. Pagājušajā gadā sniegtās palīdzības apjoms bija nepilni 160 miljoni eiro.

Situācija Afganistānā tiek uzskatīta par vienu no lielākajām humānajām krīzēm pasaulē. Saskaņā ar Eiropas Komisijas datiem gandrīz 24 miljoni cilvēku šajā valstī ir atkarīgi no palīdzības. Vairāk nekā 15 miljonus cilvēku skar akūta pārtikas nedrošība.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Afganistānā zemestrīces upuru skaits pārsniedzis 2000

Upuru skaits pēc vairākām zemestrīcēm, kas sestdien notika Afganistānas rietumos, pārsniedzis 2000, ziņo amatpersonas.

Pasaule Kabulā aizturēts meiteņu izglītības projekta dibinātājs

Kabulā aizturēts aktīvists, kurš dibinājis projektu "PenPath", kas cīnās par meiteņu izglītību Afganistānā, otrdien paziņojis aktīvista brālis un ANO.

Pasaule Pēc aizlieguma nodarbināt sievietes trīs ārvalstu NVO aptur darbu Afganistānā

Trīs ārvalstu palīdzības organizācijas svētdien paziņoja, ka aptur darbu Afganistānā, šādi reaģējot uz talibu noteikto aizliegumu ārzemju nevalstiskajām organizācijām (NVO) šajā valstī nodarbināt sievietes.

Pasaule Afganistānā zemestrīcē gājuši bojā vismaz 255 cilvēki

Zemestrīcē, kas naktī uz trešdienu skārusi vairākus Afganistānas pierobežas rajonus ar Pakistānu, gājuši bojā vismaz 255 cilvēki, bet 155 guvuši ievainojumus, ziņo valdības kontrolētā aģentūra "Bakhtar".