ISW: krievu militārie blogeri sūrojas par ukraiņu dronu pārākumu frontē

Pasaule
LETA 19:37, 05.06.2024 0

Krievijas militārie blogeri tīmeklī sūrojas, ka ukraiņiem frontē ir vairāk dronu un labākas radioelektroniskās cīņas iespējas, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.

 

Attiecībā uz droniem, kas spēj veikt novērošanu no putna lidojuma augstuma, Ukrainai ir būtisks skaitliskais pārsvars, atzinis viens no šiem blogeriem.

"Blogeris apgalvo, ka ukraiņu trieciengrupām pārsvars dronu izmantošanā ir 3-4:1, salīdzinot ar krievu trieciengrupām, savukārt ukraiņu mehanizētajām grupām pārsvars dronu izmantošanā ir 6-10:1, salīdzinot ar analoģiskām krievu vienībām," teikts amerikāņu domnīcas ziņojumā.

Šis pats militārais blogeris norāda, ka Ukrainai ir arī specializētas un centralizētas bezpilota lidaparātu vienības sauszemes vienību sastāvā, kas ļauj aizsardzības spēkiem labāk integrēt izlūkošanas un trieciendronu iespējas taktiskajos pamatmanevros.

"Turpretī Krievijas spēkiem trūkst centralizētas un organizētas bezpilota lidaparātu vienību sistēmas un adekvātu radioelektroniskās cīņas un elektroniskās izlūkošanas līdzekļu, lai pretdarbotos Ukrainas droniem," norāda ISW.

Pēc analītiķu domām, tā kā Ukrainas armija pielāgojas un labāk integrē jaunās tehnoloģijas savos spēkos, Krievijas armija, visticamāk, izjutīs spiedienu darīt to pašu, lai saglabātu tehnoloģisko un taktisko paritāti kaujas laukā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās bremzē pretuzbrukumu

Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās dēļ 14 Ukrainas bruņoto spēku brigādes joprojām nav pilnībā aprīkotas, kas kavē pretuzbrukumu, intervijā aģentūrai "Bloomberg" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 540 490

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 540 490 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Raķešu trūkums neļauj Ukrainai aizsargāt jau izremontētos enerģētikas objektus

Ukrainā pretgaisa aizsardzības sistēmu raķešu trūkums neļauj aizsargāt pēc uzbrukumiem jau izremontētos enerģētikas objektus, ziņo ASV Kara studiju institūts (ISW).