Meksikā no karstuma miruši 48 cilvēki

Pasaule
VS.LV 19:13, 25.05.2024 0

Meksikā no stipra karstuma ir miruši 48 cilvēki divu mēnešu laikā, un gandrīz puse no šiem nāves gadījumiem reģistrēti pēdējā nedēļā, piektdien paziņoja Veselības ministrija.

 

Kopš marta vidū Meksikā sākās karstuma sezona, mediķi ir snieguši palīdzību 956 cilvēkiem karstuma dūriena, dehidrācijas vai saules apdegumu dēļ. Izplatītākais nāves cēlonis šajā laikā bija karstuma dūriens.

Pašlaik 27 no 32 Meksikas štatiem gaisa temperatūra pārsniedz 40 grādus pēc Celsija. Ceturtdien Koavilas štata Monklovas pilsētā gaisa temperatūra bija 46 grādi pēc Celsija. Papildus tam lielā valsts daļā ir lijis mazāk nekā parasti šajā gada laikā.

No ekstrēma karstuma cieš arī dzīvnieki. Tabasko un Čjapasas štatos desmitiem bļauru ģints pērtiķu ir nokrituši no kokiem beigti vai saņēmuši veterinārārstu palīdzību dehidrācijas dēļ, informēja vides aktīvistu organizācijas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Meksika vienojas ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ

Meksika ceturtdien paziņoja, ka ir noslēgusi vienošanos ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ, apsolot viņiem naudu un palīdzību darba atrašanā.

Pasaule Meksikā desmitiem tūkstoši cilvēku protestē pret valdošo partiju

Desmitiem tūkstoši demonstrantu rozā apģērbā svētdien izgāja Meksikas pilsētu ielās un citviet pasaulē, lai "gājienā pēc demokrātijas" pirms 2.jūnijā gaidāmajām vēlēšanām vērstos pret Meksikā valdošo partiju.

Pasaule Mehiko piespriedīs bargākus cietumsodus par skābes uzbrukumiem

Meksikas galvaspilsētā Mehiko ceturtdien tika nolemts piespriest bargākus cietumsodus par skābes uzbrukumiem, paziņoja varas iestādes.

Pasaule ASV delegācija apmeklēs Meksiku, lai runātu par imigrāciju

ASV Kongresā turpinoties debatēm par imigrācijas politiku, augsta ranga Vašingtonas amatpersonu delegācija apmeklēs Meksiku.