Tiek gatavota Putina vizīte Ziemeļkorejā

Pasaule
VS.LV 20:35, 24.05.2024 0

Tiek gatavota Krievijas diktatora Vladimira Putina vizīte Ziemeļkorejā, piektdien paziņojis Kremlis.

 

"Prezidentam Putinam ir aktīvs uzaicinājums ierasties oficiālā vizītē Ziemeļkorejā. Šī vizīte tiek gatavota. Par brauciena datumiem mēs paziņosim atbilstošā laikā," sacīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Saskaņā ar Dienvidkorejas izlūkdienestu datiem Ziemeļkoreja ir piegādājusi Krievijai miljoniem artilērijas lādiņu apmaiņā pret pārtikas piegādēm. Vašingtona un Kijiva paziņojušas, ka Krievija izmanto Ziemeļkorejas piegādātās ballistiskās raķetes pret Ukrainu.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pagājušā gada septembrī tikās ar Putinu Krievijas Tālajos Austrumos. Tikšanās laikā Kims paziņoja, ka saites ar Maskavu ir viņa valsts "prioritāte numur viens".

Putins pēdējo reizi apmeklēja Phenjanu 2000.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā reliģiskā pasākumā līdz nāvei sabradāti vismaz 27 cilvēki

Hinduistu pasākumā Indijā līdz nāvei sabradāti vismaz 27 cilvēki, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Pasaule Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies Kijivā

Vizīte notiek dienu pēc tam, kad Ungārija kļuva par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti. Orbāns norādījis, ka viņa vizīte saistīta ar ES prezidentūru.

Pasaule Panamas jaunais prezidents sola izbeigt migrantu tranzītu

Panamas prezidenta amatā pirmdien tika inaugurēts Hosē Rauls Mulino, kurš solīja, ka valsts vairs nebūs tranzīta punkts nedokumentētiem migrantiem viņu ceļā uz ASV.

Pasaule Trampa bijušais padomnieks Banons ierodas izciest cietumsodu

ASV eksprezidenta Donalda Trampa bijušais padomnieks Stīvs Banons pirmdien pats ieradās cietumā, lai sāktu izciest četru mēnešu cietumsodu par necieņu pret ASV Kongresu.

Lasiet arī

Pasaule Putins otrdien apmeklēs Ziemeļkoreju

Krievijas diktators Vladimirs Putins rīt dosies vizītē uz Ziemeļkoreju, pirmdien paziņojis Kremlis.

Pasaule Ziemeļkoreja ar baloniem atkal nometusi atkritumus pāri Dienvidkorejas robežai

Ziemeļkoreja ar aptuveni 600 gaisa baloniem nometusi atkritumus pāri robežai Dienvidkorejas teritorijā, svētdien paziņojusi Dienvidkorejas armija.

Pasaule Ziemeļkoreja izšāvusi vairākas ballistiskās raķetes

Ziemeļkoreja ceturtdienas rītā izšāva vairākas tuva darbibas rādiusa ballistiskās raķetes, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Pasaule Ziemeļkoreja ar baloniem nometusi atkritumus pāri Dienvidkorejas robežai

Ziemeļkoreja ar vairākiem desmitiem gaisa balonu nometusi skrejlapas un atkritumus pāri robežai Dienvidkorejas teritorijā, vēsta mediji.