Čehijas prezidents cietis motocikla avārijā

Pasaule
LETA 09:46, 24.05.2024 0

Čehijas prezidents Petrs Pavels ceturtdien cietis motocikla avārijā un ir hospitalizēts, bet viņa ievainojumi "nav nopietni", paziņoja prezidenta birojs sociālo mediju platformā "X".

 
Foto: twitter

62 gadus vecais Pavels, kurš ir prezidenta amatā kopš 2023.gada marta, paliks slimnīcā uz nenoteiktu laiku.

"Viņa ievainojumi nav nopietni, bet to dēļ vajadzīga neilga uzturēšanās novērošanai Prāgas Militārās universitātes slimnīcā," paziņoja Pavela birojs.

Viņa preses sekretārs Vits Kolāržs vēlāk paziņoja Čehijas sabiedriskajai televīzijai, ka Pavels pavadīs slimnīcā "vairākas dienas", bet tas maz ietekmēs viņa darba programmu. "Ir piektdiena, sestdiena un svētdiena, tāpēc mēs uzskatām, ka nebūs ievērojamas ietekmes," sacīja Kolāržs.

Vēl nav zināms, vai Pavels būs gatavs nākamnedēļ doties ārzemju braucienā. Viņam arī paredzēts nākamo ceturtdien neformālā sanāksmē Prāgā tikties ar NATO valstu ārlietu ministriem.

Čehijas mediji ziņoja, ka Pavels avarējis slēgtā sacīkšu trasē un policija neizmeklē šo incidentu.

Bijušais NATO ģenerālis Pavels ir kaislīgs motociklists un pēdējā laikā braucis ar motociklu BMW R1200 GS. Neilgi pēc savas inaugurācijas viņš apmeklēja Vāciju, braucot ar motociklu.

Pagājušajā vasarā Pavelam radīja problēmas mediju publicētas fotogrāfijas, kurās viņš redzams, braucot ar motociklu bez ķiveres.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 540 490

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 540 490 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule ES samitā apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali

Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē ceturtdien apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali, paziņojuši diplomāti.

Pasaule Slovākijā vilciena un autobusa sadursmē seši bojāgājušie

Slovākijā ceturtdien pasažieru vilciena un autobusa sadursmē gājuši bojā seši un ievainoti pieci cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule WSJ: Čehija munīciju Ukrainai iepērk arī no Krievijas sabiedrotajiem

Čehija ir apzinājusi aptuveni 800 000 artilērijas lādiņu iegādei no dažādiem piegādātājiem visā pasaulē ne tikai Rietumvalstīs, bet arī pie Krievijas sabiedrotajiem, un ir atradusi vēl 700 000 lādiņu, kurus var iegādāties papildus, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).

Pasaule Čehija vairs nerīkos kopīgas valdību sēdes ar Slovākiju

Čehijas valdība trešdien pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā nerīkos kopīgas sēdes ar Slovākijas valdību, Prāgas un Bratislavas domstarpībām Ukrainas jautājumā kļūstot arvien asākām.

Pasaule Čehijas likumdevēji noraida Stambulas konvenciju

Čehijas parlamenta augšpalātas deputāti balsojumā trešdienas vakarā nobalsojuši pret Stambulas konvencijas ratifikāciju.

Kriminālziņas Prāgas šāvējs ir atbildīgs par vēl divu cilvēku nāvi

Dāvids Kozāks, kurš pirms nedēļas Prāgas Kārļa universitātē nošāva 14 cilvēkus, savā pašnāvības vēstulē atzinis, ka iepriekš ir nogalinājis vīrieti un viņa divus mēnešus veco meitu, paziņoja Čehijas policija trešdien, informē BBC.