• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Braže: Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 21:55, 22.04.2024


Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže, pirmdien piedaloties Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Luksemburgā.



ES Ārlietu padomes darba kārtībā bija ES militārais atbalsts Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju, situācija Tuvajos Austrumos, kā arī diskusija par Sudānu.

Kopīgajā ES ārlietu un aizsardzības ministru diskusijā par atbalstu Ukrainai ministri bija vienoti nostājā par stingru un steidzamu turpmāko palīdzību, īpaši stiprinot Ukrainas pretgaisa aizsardzības spējas. "ES jārīkojas nekavējoties - Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties. Atbalstot Ukrainu, mēs stiprinām Eiroatlantiskās telpas drošību, aizsardzību un militārās spējas," norādīja Latvijas ārlietu ministre. Viņa atgādināja, ka Latvija jau ir parakstījusi divpusējo vienošanos ar Ukrainu par ilglaicīgu atbalstu un drošības saistībām, paredzot sniegt visu iespējamo atbalstu.

Braže uzsvēra, ka Krievijas spēju mazināšana jāturpina ar efektīvu sankciju politiku, norādot, ka Latvija gaida, ka ES sankciju pret Krieviju 14.kārtā ietvers mangāna rūdas un alumīnija oksīda eksporta un tranzīta aizliegumu. Svarīgi salāgot ES sankcijas pret Baltkrieviju ar Krievijas sankciju režīmu.

Latvijas ārlietu ministre arī aicināja risināt naftas cenu griestu apiešanas jautājumu, kā arī panākt vienošanos par Krievijas iesaldēto aktīvu peļņas izmantošanu atbilstoši Ukrainas prioritātēm, īpaši militārajām vajadzībām. Tāpat Latvija pauda atbalstu Somijas un Itālijas priekšlikumam sākt diskusiju par efektīvu instrumentu izveidi cīņai ar migrāciju.

Diskusijā par Tuvajiem Austrumiem turpināja 16.aprīļa ES ārlietu ministru neformālajā ārkārtas sanāksmē iesākto domu apmaiņu, īpašu uzmanību pievēršot Irānas uzbrukumam Izraēlai, reģionālajiem jautājumiem, kā arī centieniem panākt humānās krīzes risinājumu.

"Irāna eskalēja situāciju, uzbrūkot Izraēlai. Tādēļ ES stingri jārīkojas, paplašinot Irānas dronu sankciju režīmu, tajā iekļaujot arī ballistiskās raķetes, tādējādi mazinot Irānas destabilizējošo uzvedību reģionā un tās atbalstu Krievijas agresijai pret Ukrainu. Vienlaikus jābūt skaidram fokusam uz krīzi Gazā un politisko procesu par divu valstu risinājumu," uzsvēra ministre.

Pēc Ārlietu padomes noslēguma ministre piedalās augsta līmeņa forumā "Reģionālā drošība un sadarbība", kurā ES un Līča sadarbības padomes valstu ārlietu ministri diskutēs par globālās un reģionālās drošības jautājumiem, tostarp konfliktu Gazā, Irānu, Krievijas karu Ukrainā. Latvija atbalsta ciešāku attiecību veidošanu ar Līča reģionu tā nozīmīgās politiskās un ekonomiskās ietekmes dēļ.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.