Latvijas un Ukrainas prezidenti paraksta vienošanos

Pasaule
VS.LV 14:21, 11.04.2024 0

Pauž skaidru un stingru Latvijas atbalstu Ukrainai un paredz sniegt Ukrainai militāro atbalstu

 

11.aprīlī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski (Mr Volodymyr Zelenskyy). Tikšanās notika Trīs jūru iniciatīvas samita Viļņā, Lietuvā, ietvaros un tās laikā tika parakstīta Latvijas un Ukrainas vienošanās par ilglaicīgu atbalstu un drošības saistībām.

Vienošanās pauž skaidru un stingru Latvijas atbalstu Ukrainai un paredz sniegt Ukrainai militāro atbalstu 0,25% apmērā no valsts iekšzemes kopprodukta. Tā paredz visaptverošu Latvijas sniegtu militāru un nemilitāru palīdzību Ukrainas aizsardzībai pret agresiju, kā arī Latvijas atbalstu Ukrainai tās ceļā uz dalību Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Latvijas nemilitārā atbalsta jomas ietver attīstības sadarbību, atbalstu Černihivas apgabala rekonstrukcijā un digitālajā, enerģētikas un kiberdrošības jomā, kā arī hibrīdā apdraudējuma novēršanu.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs ar V. Zelenski pārrunāja drošības situāciju Ukrainā, gatavošanos NATO samitam Vašingtonā, sarunu par Ukrainas iestāšanos ES uzsākšanu, Latvijas iesaisti Ukrainas miera iniciatīvā, kā arī ar ES sankciju politiku saistītus jautājumus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī