Budapeštā 100 000 cilvēku protestē pret Orbāna valdību

Pasaule
LETA 14:03, 07.04.2024 0

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdien apmēram 100 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret autoritārā premjerministra Viktora Orbāna valdību.

 

Mītiņu laukumā pie parlamenta ēkas rīkoja Pēters Maģars, kurš veido jaunu opozīcijas partiju.

Daudziem mītiņa dalībniekiem rokās bija valsts karogi un plakāti ar uzrakstu "Ungāri, celieties!".

"Mēs soli pa solim atgūsim savu valsti un ķieģeli pa ķieģelim mēs uzcelsim suverēnu, mūsdienīgu Ungāriju," Maģars sacīja gavilējošajam pūlim.

43 gadus vecais Maģars ir Orbāna valdības kādreizējās tieslietu ministres Judītes Vargas bijušais vīrs un ilgi bija pietuvināts valdošajai partijai "Fidesz", ieņemot amatus valsts institūcijās un uzņēmumos. Tomēr tagad Maģars sola izaicināt Orbāna "varas fabriku", izveidojot jaunu politisko partiju.

Maģars martā publiskoja slepus ierakstītu privātu sarunu ar bijušo sievu, kuras teiktais liecina, ka Orbāna valdība centusies noslēpt bijušā ministra un Orbāna kabineta biroja vadītāja iesaisti korupcijas lietā.

Eksministre apsūdzējusi bijušo vīru, ka viņš izprovocējis kompromitējošos izteikumus.

Nesen veikta aptauja liecina, ka politiskā partija, ko izveidotu Maģars, vēlēšanās varētu iegūt 11-15% balsu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule Bloomberg: ES ir gatava veikt stingrus pasākumus pret Ungāriju

Eiropas Savienības (ES) līderi ir gatavi ieņemt stingru nostāju pret Ungāriju, ja šīs valsts premjerministrs Viktors Orbāns nākamnedēļ gaidāmajā ES samitā turpinās bloķēt 50 miljardu eiro palīdzības paketi Ukrainai, ziņo aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz avotiem, kas pazīstami ar gatavošanos sanāksmei.

Ekonomika EK apstiprina 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprināja 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai valsts atveseļošanas un noturības plāna ietvaros, taču šis lēmums jau izraisījis kritiku un neizpratni.

Pasaule Polija, Ungārija un Slovākija ignorēs ES lēmumu par Ukrainas labību

Polija, Ungārija un Slovākija piektdien paziņoja, ka saglabās Ukrainas labības importa aizliegumu, neraugoties uz Eiropas Savienības (ES) lēmumu izbeigt aizliegumu šajās dalībvalstīs, kā arī Bulgārijā un Rumānijā.

Pasaule Ungārija austrumos robežojas ar «krieviem» - Orbāns

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir nācis klajā ar jaunu pretukrainisku paziņojumu, pavēstot, ka viņa valsts austrumos robežojas ar "krieviem".