Francijā interneta gigantam «Google» noteica 250 miljonu eiro naudassodu

Pasaule
LETA 14:12, 20.03.2024 0

Francijas konkurences regulators trešdien interneta gigantam "Google" noteica 250 miljonu eiro naudassodu par nespēju ievērot nosacījumus attiecībā uz samaksu mediju uzņēmumiem par to satura izmantošanu.

 

Regulators norāda, ka naudassods piemērots, jo kompānija nav ievērojusi saistības, kuras tā uzņēmās 2022.gadā, un nav godprātīgā sarunu ceļā vienojusies ar ziņu publicētājiem par to, cik liela kompensācija tiem pienākas par viņu satura izmantošanu.

"Google" un citas tiešsaistes platformas tiek kritizētas par to, ka tās no ziņām pelna miljardiem eiro, taču nedalās šajos ienākumos ar šo ziņu veidotājiem.

Mediju organizāciju centienus panākt, lai tehnoloģiju giganti maksā par ziņām, sekmēja 2019.gadā pieņemtā Eiropas Savienības direktīva par blakustiesībām, un "Google" un "Facebook" galu galā piekrita maksāt dažiem Francijas plašsaziņas līdzekļiem.

Savukārt 2022.gadā Francijas konkurences regulators pieņēma "Google" pausto apņemšanos godprātīgā sarunu ceļā vienoties ar ziņu aģentūrām, tām nodrošinot caurskatāmu maksājuma piedāvājumu trīs mēnešu laikā pēc sūdzību par autortiesību pārkāpumiem saņemšanas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnijā desmiti tūkstoši protestē pret teritoriju atdošanu Azerbaidžānai

Desmiti tūkstoši cilvēku ceturtdien pulcējās Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās, protestējot pret valdības nodomu atdot atsevišķas teritorijas kaimiņvalstij Azerbaidžānai, ar kuru Armēnijai ilgstoši bijušas naidīgas attiecības.

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Ekonomika «Danone» saņēmis atļauju pārdot Krievijas biznesu vietējam uzņēmumam

Francijas pārtikas ražotājs "Danone" paziņojis, ka Maskava devusi atļauju pārdot tā Krievijas struktūrvienību Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova sabiedrotajam.

Pasaule Francija paaugstina terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam

Pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē Francija paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam, svētdien paziņojis Francijas premjerministrs Gabriels Atāls.

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.