• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:02, 18.03.2024


Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslodzītiem cilvēkiem un nekavējoties piekritis šai idejai.



To, ka Putinam tika piedāvāts šāds darījums, iepriekš atklāja opozicionāra līdzgaitnieki.

Putins Navaļnija nāvi komentēja preses konferencē pēc balsošanas Krievijas prezidenta "vēlēšanās".

Putins pirmo reizi publiski runāja par politiķa nāvi cietumā un pirmo reizi publiski skaļi pateica Navaļnija uzvārdu.

"Evans Gerškovičs šīs vēlēšanas pavadīja cietumā, Borisam Nadeždinam, kurš ir pret jūsu karu Ukrainā, neļāva konkurēt ar jums, un Aleksejs Navaļnijs nomira vienā no jūsu cietumiem jūsu kampaņas laikā. Prezidenta kungs, vai to jūs saucat par demokrātiju?" Putinam vaicāja telekanāla NBC žurnālists Kīrs Simonss.

"Tā ir dzīve," atbildēja Putins. Viņš Nadeždina nepielaišanu vēlēšanām saistīja ar politiķa štāba slikto darbību. Putins neko neteica par Volstrītas laikraksta "Wall Street Journal" žurnālista Evana Gerškoviča lietu, kurš kopš 2023.gada marta beigām atrodas cietumā un apsūdzēts spiegošanā.

"Kas attiecas uz Navaļnija kungu. Jā, viņš ir miris. Tas vienmēr ir skumjš notikums. Mums ir bijuši arī citi gadījumi, kad cilvēki aiziet mūžībā. Vai ASV tas nav noticis? Tas ir noticis daudzas reizes," atbildēja Putins.

Pēc tam viņš apstiprināja, ka dažas dienas pirms politiķa nāves bija piekritis idejai par Navaļnija apmaiņu uz Rietumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.

Sabiedrība Krievijas prezidenta vēlēšanu laikā Rīgā pie vēstniecības rīkos zibakciju

Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā Rīgā pie Krievijas vēstniecības tiks rīkota zibakcija, novietojot tur autobusu ar uzrakstu, lai mudinātu balsotājus aizdomāties par izdarītajām politiskajām izvēlēm.

Pasaule Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.

Pasaule Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas vēlēšanām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.