• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Viļņā noticis uzbrukums Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:34, 13.03.2024


Viļņā otrdien notika uzbrukums mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam, ziņoja neatkarīgie Krievijas mediji un Navaļnija preses sekretāre.


Foto: telegram

"Leonīdam Volkovam nupat uzbruka pie viņa mājas. Kāds izsita automobiļa logu un iesmidzināja viņam acīs asaru gāzi, un pēc tam uzbrucējs sāka sist Leonīdam ar āmuru," sacīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

"Pašlaik Leonīds atrodas mājās, pie viņa brauc policija un ātrā palīdzība," rakstīja Jarmiša.

Kad Volkovs piebrauca pie mājas, "nezināmi cilvēki ar āmuru izsita vadītāja logu mašīnā un iesmidzināja gāzi acīs," stāstīja Jarmiša.

"Viņš sāka atvairīties ar mašīnas durvīm un kājām. Tāpēc viņam sita, kur trāpīja - pa kājām".

Lietuvas policija vēlāk paziņoja, ka Volkovs ir aizvests uz slimnīcu.

Trešdienas rītā Volkovs publicēja paziņojumu, ka ir jau mājās no slimnīcas un pateicās par atbalsta vārdiem.

"No manis gribēja iztaisīt karbonādi - vīrietis man uzbruka ar gaļas āmuriņu tieši pie mājas pagalmā, 15 reizes iesita pa kāju. Kāja kaut kādā veidā palika vesela. Staigāt ir sāpīgi, bet viņi saka, ka lūzuma nav, taču es salauzu roku. Tas nav nekas nopietns. Galvenais, ka mēs strādāsim un nepadosimies," pavēstīja Volkovs.

Viņš nosauca uzbrukumu par "acīmredzamu, tipisku un raksturīgu bandītisku Putina sveicinu no bandītiskās Sanktpēterburgas" un aicināja prezidenta vēlēšanu laikā piedalīties kampaņā "Pusdiena pret Putinu".

Navaļnija sabiedrotie dalījās ar fotogrāfijām, kurās bija redzami Volkova ievainojumi, tostarp zila acs, sarkana zīme uz pieres un asiņojoša kāja, no kuras asinis bija izsūkušās caur džinsiem. Viņi arī dalījās ar fotogrāfiju, kurā Volkovs uz nestuvēm tiek ievietots ātrās palīdzības mašīnā.

Lietuvas policijas preses sekretārs Ramūns Matonis apstiprināja, ka Viļņā ap plkst.22 noticis uzbrukums Krievijas pilsonim pie viņa mājas. "Notikuma vietā strādā daudz policistu," sacīja Matonis. Viņš piebilda, ka uzbrukumā aizdomās turamie nav identificēti un vairāk detaļu par uzbrukumu ir plānots paziņot trešdienas rītā.

Žurnālists Sergejs Parhomenko pastāstīja, ka Volkovs dzīvo vasarnīcu ciematā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

"Tātad tas nav gadījuma ielu huligāns vai laupītājs. Tas ir cilvēks, kurš speciāli tur aizbrauca uzbrukt Volkovam," rakstīja žurnālists.

43 gadus vecais Volkovs ir viens no ievērojamākajiem Krievijas opozicionāriem un bija Navaļnija uzticības persona. Volkovs bija Navaļnija personāla vadītājs un viņa Pretkorupcijas fonda priekšsēdētājs līdz 2023.gadam.

Uzbrukums Volkovam noticis dažas dienas pirms Krievijas prezidenta vēlēšanām, kas tiks rīkotas no 15. līdz 17.martam. Navaļnija komanda aicina piedalīties akcijā "Pusdiena pret Putinu", kas paredz, ka tie, kas plāno vēlēšanās balsot pret Putinu, ierastos balsošanas iecirkņos vienlaicīgi - 17.martā plkst.12.

Navaļnijs atbalstīja šo akciju. Pēc politiķa nāves viņa līdzgaitnieki nosauca šo akciju par "Alekseja Navaļnija politisko testamentu".

Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis nosodīja uzbrukumu. "Ziņas par uzbrukumu Leonīdam ir šokējošas. Piekritīgās iestādes strādā. Vainīgajiem vajadzēs atbildēt par šo noziegumu," ministrs paziņoja sociālo mediju platformā "X".

NATO dalībvalstī Lietuvā dzīvo daudz trimdinieku no Krievijas. Lietuva arī nelokāmi atbalsta Ukrainu Krievijas iebrukuma laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Maskavā notiks Navaļnija bēres

Maskavā piektdien notiks Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres, taču pastāv bažas, ka policija aizturēs tos, kas ieradušies atvadīties.

Pasaule Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā

Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā, sociālajā tīklā "X" pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Pasaule Navaļnija līdzgaitnieki apgalvo, ka viņu gatavojās apmainīt

Cietumā nonāvētā Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki pirmdien paziņoja, ka bija gandrīz panākta vienošanās par viņa atbrīvošanu ieslodzīto apmaiņā.

Pasaule Navaļnija mirstīgās atliekas atdotas mātei

Cietumā mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija mirstīgās atliekas sestdien beidzot atdotas viņa mātei Ludmilai Navaļnajai, pavēstījusi politiķa preses sekretāre Kira Jarmiša.